fredag, oktober 23, 2020

Ledig för att ladda...

 Känner mig stressad och trött och just nu känns det som att allting bara blir skit och går sönder eller jävlas så idag tog jag ledigt. Det såg ut att bli fint väder och Henke är permitterad på fredagar så vi bestämde oss för att hitta på nått och fixa god födelsedagsmiddag då Henke fyllt år tidigare i veckan.

Vaknade som vanligt vid 7-tiden så en lugn frukost och sedan åkt vi iväg till XYZ och träffade Lasse för att Henke skulle prova ut skogskläder om han ska hjälpa till med gallring och röjning. När kläderna var utprovade och inhandlade åkte vi och handlade på ICA och sen åkte vi hem med varorna och fixade lite kaffe och matsäck. 

Det var lite kyligt men soligt och fint så vi åkte ut till Hölick. När vi parkerade så blåste det en hel del men när vi kom till sidan där vi skulle vandra så var det lugnt och soligt och varmt. När vi gått här tidigare i våras och i somras så har det alltid varit mycket folk men nu såg vi två människor på hela dagen.

Vi lunchade på stranden och sedan stannade vi till mot en klippvägg och satt och solade. Vi avslutade sedan med kaffe och fika uppe på Hornslandsberget.



Totalt 14000 steg och en riktigt skön känsla i kroppen även om min fot nu kändes lite då jag inte belastat den så här hårt sedan stukningen.

På hemvägen stannade vi till på Sjögodis och köpte lite rökt pepparlax och skagenröra.

Både vi och hundarna var nöjda med dagen och vi förberedde oss nu genom för vinprovning, mousserande viner med tillbehör i form av rotsakschips, smetana och löjrom, seranoskinka och krustader med skagenröra. Supergoda viner och en bra förrätt.



Till varmrätt så grillade Henke Rostas och så gjorde vi "potatispengar" i ugn med vitlök och chevre. Supersmaskigt!!!

Dagens smolk var att alla bilder jag tog med kameran ute på Hölick blev förstörda när jag tankade över dem till datorn. Typiskt när vi dessutom tagit en massa fina bilder på hundarna på en solig och fin plats men det är lite som det är nu... Allt går sönder och blir förstört... Men... mycket har i alla fall varit jättebra i dag också. Riktigt skönt att vara ledig en fredag! Så härligt att jag redan nu funderar på att göra om detta nästa vecka... ;-)


Inga kommentarer: