lördag, oktober 24, 2020

Hundträning och båttäckning

 Vaknade som vanligt tidigt så åkte iväg till Finflo för att träna hund med Anna och Zenitha. De hade hunnit köra två hundar så när jag kom blev det Esset, Delta och Jazza som fick träna. Två dirigeringspunkter och sedan två platser där det kastades markeringar. Hundarna fick vara med när vi la ut dirigeringsplatserna och sedan kördes en hund åt gången medan två stycken fick vara passiva samtidigt som vi kastade markeringar. Om man skickade hunden på en markering direkt eller valde att skicka på dirigering först det var upp till var och en. 

Dirigeringarna var ca 50 meter och markeringarna kanske 70. Vi höll till i en kohage med diken, blötområden och tuvig mark. Jag är grymt imponerad av Esset och inte såg några hinder i diken och andra naturliga gränser. På de långa markeringarna springer hon ut bra men hittar hon inte direkt så söker hon för stort. Jag ska lägga lite energi på att få henne att lita på sig själv och ligga kvar i ett mindre område. I övrigt så är jag grymt nöjd med henne, lugn, stadigt, bra fotgående och tyst men full fart i arbetet.

Vinna fick sedan dirigeringar och ett sök samt en markering då hon skulle passera två diken likt de som vi kört med de andra hundarna. Även hon var superduktig!

Nöjda med oss själva så åkte jag hem och nu hade det blivit riktigt fint väder. När jag kom hem tog jag med kameran, hundarna och det nyformaterade minneskortet och testade att ta lite nya bilder på hundarna. Svårt när man ska göra allt själv, ställa hund, fota osv så jag hade inte så stor tilltro till att det skulle blir några bra bilder men tycker ändå jag lyckades rätt bra.










Henke hade under tiden satt tillbaka kapellet på båten som varit till tapetserare för lagning och sedan byggt ställning. Tillsammans lyckades vi sedan få upp presenningarna så nu är äntligen båten täckt för vintern.

Efter lite slapp i soffan och en Dry Martini så blev det hemgjord pizza till middag. Halva pizzan blev en blanco med chevre, valnötter och honung och halva en traditionell. Vi hade mozzarella och lufttorkad skinka samt stora handskalade räkor på den delen. Supersmarrigt!

Tyvärr fick jag rejält ont i skallen senare så natten blev allt annat är skojig.

Inga kommentarer: