måndag, oktober 26, 2020

Musjakt

 Har väl aldrig tidigare varit med om att vi fått in möss i huset. Nu verkar det som att de kommer via taket och sedan in i skafferierna ovanför kylen och frysen. Igår kväll upptäckte vi detta och tog en mus i fällan. När Henke steg upp i morse fanns ytterligare en mus i fällan.

Jag var på jobbet men åkte hem med hundarna på lunchen. Då fanns ingen ny mus i fällan så då började jag hoppas. Inte heller när vi kom hem efter jobbet var det någon mus i fällan.

Vi gick en promenad med hundarna. Den första sedan vi ställde om klockan så nu var det pannlampa på....

Efter promenaden konstaterade vi att ytterligare en mys fastnat i fållan. 

Till middag lagade vi spagetti och köttfärssås för att få lite matlådor och sedan satte vi oss för att se lite tv. Då smäller fällan igen... Tömde och laddade om och det tog bara 2 timmar så smäller det igen. Nu har vi inom loppet av ett dygn fångat 5 möss i skåpet ovanför kylskåpet.

Vid 23-tiden igår drog vi fram kylen och frysen men bakom dem kunde vi inte varken musbajs eller några andra spår så det var ju positivt i alla fall. Däremot ser vi att det är isolering som syns uppe vid taket så vår teori om att de kommer via vinden verkar stämma... Jäkla skitgrejer!!!


Inga kommentarer: