lördag, juli 02, 2022

Shopping och middagsbjudning

 Idag fortsatte det extremt varma och fuktiga vädret. När man lägger sig på kvällarna är sängen blöt och mattan som vi tvättade och som nu hängt på tork ett dygn är lika blöt som när vi tog ut den ur maskinen. Detta är vi verkligen inte vana vid i Sverige!

På förmiddagen, efter frukost så åkte vi ner på stan. Henke köpte lite fiskegrejer och myggmedel och jag köpte Deo och lite annat. Ute på Medskog hittade vi nya campingstolar till husvagnen så nu är det också inköpt. När vi kom hem planterade jag nya blommor i krukorna vid postlådan, entréerna och soffborden på fram och baksidan. Tog sedan Esset på en längre promenad medan Vinna gick med Henke halvvägs genom byn. 

Klockan 18 kom Ida och Gösta på middag. Det blev en Yellow Bird på framsidan samt lite oststänger och seranoinlindade mozzarellasticks.

Till middag grillade vi oxfilé, baconinlindad sparris, paprikor med potatispengar, grönsallad och pepparsås.

Efterrätten intogs ute på baksidan efter att Henke och Gösta monterat upp infravärmen som vi köpte när vi flyttade in i huset. Det har tagit sin tid...

Blev en mycket trevlig kväll som avslutades klockan 02:00. Då hade det blivit en helt annan luft. Inte alls lika fuktigt längre och dessutom mycket svalare. Vi hade haft lite korsdrag i huset så när vi la oss var det faktiskt bara 19 grader inne. Härligt!

Vinna är fortfarande pigg efter operationen och njuter i sin donut.

Inga kommentarer: