fredag, september 16, 2011

Hopp och förtvivlan

Dagen började lugnt men sov dåligt som sjutton inatt. vi kom iväg vid 09:00 och styrde kosan till Ljusdal. Här väntade andjakt i fint men lite blåsigt väder. Änderna flög inte riktigt den väg vi hoppades som vi fick omgruppera oss och då gick det bättre. Eller ja, Humla fattade nu precis vad det var frågan om så jag kopplade henne och ställde mig bakom apportörerna för hon var alldeles för het. Tyvärr blev det väl inte allt för många änder som skyttarna träffade men tillräckligt i alla fall för att Roland skulle få en bedömning på sin KKL, godkänt, stort grattis Roland!

Efter detta så åkte vi till Bjuråker för att starta på B-prov. Humla gick ut i sista par och gjorde ett riktigt bra jobb tills det var en minut kvar av provet. Läs mer i kritikensom ligger ute på hemsidan under Humlas jaktresultat. Hon gick från ett förstapris till en 0:a genom att äta upp det absolut sista viltet på provet. Fy vilken fruktansvärd dag!!! Varför kunde hon inte bara komma in med anden så hade vi varit i elitklass nu :-(

När provet var slut hade klockan hunnit bli mycket så vi åkte till stugan och började laga mat. Roland fixade Älgskavsgryta i Morikkan och till detta serverades pressad potatis. Efterrätt var hembakad äppelkaka, OJ vad gott det var!!!

Vi satt och firade (Rolands godkända KKL och 1:a pris B-prov och därmed uppflytt till elitklass) och dränkte mina sorger till runt 01:00 då jag dukade isäng. Vilken dag, snacka om att gå från hopp till frustrerade förtvivlan.

Inga kommentarer: