lördag, april 24, 2021

Båtvisning och hundträning

 Vaknade tidigt efter sömnmässigt en rätt kass natt. Intog frukost och åkte sedan upp till skjutbanan redan vid 9-tiden. Gick ut ett 700m lång spår till Vinna och ett 300m långt spår till Esset. Fortfarande stormigt ute och idag dessutom riktigt grått.

Precis när jag gått ut spåren så anlände Anna. Vi körde småttingarna en och en och Esset fick börja. Ordning och reda, skott, markeringar där den kastade dummiesen plockades upp och istället skulle de leta rätt på små "gömda" dummiesar som placerats ut på det område där dummiesen landade. Esset var riktigt duktig. Ibland fick hon skott mot ett av målområdena och skickades på det istället och ibland sköts och kastades markering men vi vände upp och skickade på någon av målområdena istället. Mycket duktig var hon!!!

Efter detta fick Delta köra samma övningar. Duktiga tjejer även om Delta måste lära sig lita på sin markeringsförmåga och näsa när hon kommer till markeringsområdet även om hon inte visuellt ser någon dummies.

Efter att tjejerna kört så fick Mossa och Vinna komma ut och köra liknande övningar.

När Anna åkte hemåt vid 11:45 så fick först Vinna gå sitt spår vilket hon gjorde perfekt som synes även om det ser ut som att hon missade ett föremål vilket hon INTE gjorde.

Efter det fick Esset gå sitt spår. Lite mera ofokucerat men hittade alla föremål och tog sig såklart runt även om GPS:en inte ville vara med. På hennes spår flög en stor tjädertupp upp men den märkte hon inte mera än lite störd av doften där den suttit.

Totalt 4 timmar i skogen för min del. Under tiden hade Henke visat båten för ännu en spekulant. Jag var frusen så när jag kom hem blev det en filt i soffan och dessutom lite varm choklad och limpsmörgås. Mums!

På eftermiddagen slappade vi och lagade mat. Till middag idag blev det en mustig fiskgryta med räkor och musslor toppad med hemgjord aioli och vitlöksbröd.


På kvällen såg vi lite film och annat och dessutom fixade jag och skickade iväg lite bilder som efterfrågats från SKK.

Inga kommentarer: