fredag, april 02, 2021

Påskutflykt och hundträning

Kände mig seg redan från att jag vaknade. Vädret var lika ostadigt som tidigt, typiskt aprilväder med sol, värme, blåst, hagel mm. Vi promenerade lite på täkterna men sen bestämde vi oss för att åka upp till Tjänna trots att det var så blåsigt. Där promenerade vi upp till en stuga och tillbaka vilket totalt blev 5 km och då sprang väl Esset i alla fall 15 kilometer.

När vi kom tillbaka till vallen var vädret soligt och fint efter att vi passerat en hagelskur. Vi fikade och solade lite men sen bestämde vi oss för att åka ner till Änga och sätta oss och njuta i solen där istället. Den delen gick vi dock bet på eftersom Hagelskuren nu anlände till Änga. Istället tog vi oss lite lunch inomhus och sen vilade vi en stund på varsitt håll.

Efter vilan la jag två spår och sen fick Esset träna med vilt och hon var helt grym. Först fick hon ta några vilt på linjetag och sedan fick hon ett sök. Eftersom Vinna är nyopererad så får hon inte springa så mycket men bära kanin i koppel tackar man inte nej till...







Här kommer en film på delar av söket...


Efter det så fick Vinna gå ett 500 m spår med fyra föremål och efter det fick Esset gå sitt spår som också var strax under 500 m, också det med 4 föremål. Riktigt duktiga tjejer trots hård vind.

På kvällen grillade vi och såg lite tv, både Masksinger och Bäst i Test.

Blev en tidigare kväll i kväll så jag även idag fick ont i skallen.

Inga kommentarer: