fredag, april 23, 2021

Bokstavligen blåser in i helgen...

 Stormigt och kylslaget väder i slutet av veckan möten, kontroll inför debitering och lite annat smått och gott. Klockan 13:15 avrundade jag dock dagen för att ta helg. 

Käkade lunch och tog sedan med mig tjejerna och kaffe och åkte upp till skjutbanan. La ut tre målområden för att sedan gå en rejäl promenad. I skogen fick man lite skydd av stormen. När jag kom ner  till Drevisfjärdens strand kunde man dock se vita gäss och stora vågor.

Promenerade i godan ro och kom till en fantastisk backe med massor med blåsippor och dessutom Tibast. Väldigt mysigt!

Precis då ringde Maggan och flaggade för risk på trängsel på krog i stan. I samma ögonblick var den sköna, lediga eftermiddagen som bortblåst. Behövde gå hem och jobba igen och vad värre var var att det var också då som jag började möte en massa otrevliga typer på stigen. Fy f-n nu är den säsongen igång...

Den första ormen slingrade sig mellan bakbenen på Esset när jag såg den. Hoppade till och drog med hundarna med ett ryck. Försökte sedan gå tillbaka för att se vad det var för orm men då var den såklart borta. Jag tyckte mig dock se några vita tecken och det verkar väl troligt med tanke på närheten till vattnet att det var en snok. Såg efter detta fler ormar men den värsta var en mycket seg huggorm som vägrade att flytta på sig. Försökte kasta grenar mot den men den brydde sig inte. Det slutade med att jag blev tvungen att handgripligen flytta ormen från stigen med hjälp av två "käppar". Bläääää

När jag kom tillbaka ut på grusvägen kändes det bättre men den sköna promenaden slutade inte riktigt som jag tänkt och viljan att sätta sig på en stubbe för att fika den var inte lockande.

Tillbaka vid skjutbanan fick de ta de tre dirigeringarna lite snabbt men sen åkte vi hem. Ringde lite telefonsamtal med anledning av trängselrisken och sedan kom Henke hem och då tog vi def, helg.

Tyvärr var detta första kvällen på två veckor som jag fick huvudvärk. Hängde nog ihop med dagens skräckupplevelse och de fakto att jag också var väldigt trött. Känns ändå fantastiskt att jag inte haft minsta känning av huvudvärk på hela två veckor.

Inga kommentarer: