söndag, april 18, 2021

Soffmontering och grym hundträning

 Vaknade som vanligt tidigt. Efter lite kaffe framför nyhetsmorgon så bytte jag gardiner i vardagsrummet och sedan monterade vi ner vår gamla soffa och bar ut den ur varadagsrummet. Dammsög och gick sedan ut i garaget och avemballerade den nya soffan. Började bära in alla dynor då vi ser att kortsidan på soffan var skadad med ett hål i tyget. Emballaget var intakt så skadan måste ha uppstått innan soffan packades. Så nu står vi med en demonterad och utburen gammal soffa och en icke monterad trasig soffa i garaget. Vardagsrummet ekar dock tomt.


Henke åkte in till Mio för reklamation men se det gick inte att reklamera i butik, reklamationen skulle göras på nätet men vi fick i alla fall information om att vi kunde montera ihop soffan och börja använda den så skulle felet åtgärdas. Lite tur är det att skadan är på armstödet och inte de stora stommarna så det borde relativt enkelt gå att bara byta ut armstödet.

Hur som helst så är soffan nu på plats tack och lov! Vi monterade ihop den när jag kom hem efter hundträningen. Nytt bord och ny matta ska dock inhandlas.

Annars träffades vi och tränade i Tövsätter idag och det var en helt superbra träning. Förutom fint väder så hade Zenitha lagt upp träningen bra. 

Vi gick på rad (kö) där den som gick först kastade en markering som den som gick sist fick ta. Som första ekipage ställde man sig sedan sist i kön och så gjorde vi två svängar och hade då kommit ut på täkterna. Där la vi ut fyra målområden. Det är lite kuperade täkter och dessutom la vi målområden på andra sidan stockar och liknande. Vi hade 4 målområden och ett markeringsområde och sedan varierade vi vilka som skickade var. Alla hundarna var helt grymma!!! Långa fina raka linjetag gjorde de allesammans.





Efter fikapausen körde vi de små på markering på andra sidan ett vatten (inte simdjup men hyffsat långt avstånd). De äldre hundarna skickades på dirigering över vattnet. Vi skickade från olika avstånd på det sista skicket var från ca 60 meters avstånd pluss de ca 40 metrarna genom vattnet. Alla klarade uppgifterna utan problem men med olika intensitet.

Vilket härlig träning det blev! Totalt var vi ute i två timmar och vi kunde ha t-shirt på oss när vi tränade. Hur härligt är inte det?

Resten av dagen blev det lite fix ute på gården. Slappade lite i solen också och tog sedan tidig middag med tacos då vi inte ätit någon lunch. Vill inte att helgen ska ta slut! Det fina vädret ska fortsätta några dagar till och jag skulle sååå gärna vilja vara ledig och bara ta vara på de dagarna.

Inga kommentarer: