torsdag, april 08, 2021

Första veckan utan löpning

 Tillbaka med jobba hemma. Redan på morgonen slängde jag in sängkläderna i maskinen och la ut kuddar och täcken på vädring. På fikat kunde de nytvättade sänkläderna hängas på tork utomhus för första gången i år.¨

Eftersom jag inte kan springa nu för första gången sedan i november så blev det lite hundträning på lunch istället. Promenerade med tjejerna bort till täkterna. Lag ut totalt 4 målområden och skickade dem på de olika områdena i olika ordning. Så grymt duktig Esset var! Hon fick göra samma skicka som Vinna, hon löste uppgifterna fint men hon är ju erfaren. Esset gjorde det nästa bättre och då skickade jag ändå henne före på hälften av skicken. Riktigt duktiga var de för det var rätt så långa linjetag och samtliga skick innebar terrängskiften. 

Möte fram till 12:30 och sedan lite jobb med skivelser på eftermiddagen fram till klockan 16:30. När Henke kom hem blev det en promenad som dock fick avbrytas då en köpare på vårt skrivbord dök upp lite tidigare än vi väntat. Skönt i alla fall att det nu är sålt och hämtat. Vi har fått indikationer om att vår nya soffa är på ingång och då behöver vi utrymmen i garaget för vår gamla soffa som vi ska spara och planerar ställa i ett nytt uterum som ännu inte är byggt.

Pga av att promenaden blev så kort så gick vi till härbret och la ut ett stort sök, även det med terrängskiften som tjejerna fick dela på. Hundarna fick inte se när jag la ut söket och innan de fick gå på det så gick vi en promenad ner till grillplatsen för att spana in isläget på sjön. De gjorde ett fint jobb men de tröttnade lite efter att de hämtat in 10 dummiesar så de sista hämtade jag och Henke.

Idag blåste det nästan ingenting för första gången på länge. Tillbaka på gården tyckte jag därför att vi skulle passa på att täcka av båten. Sagt och gjort: Presenningarna togs ner och veks ihop och ställningen revs. Gick väldigt snabbt och smidigt så nu är det gjort.

Medan Henke fixade middagen så renbäddade jag så idag har det varit en riktigt effektiv dag. Ryggen känner jag av men huvudvärken har jag klarat mig ifrån tack och lov.

Inga kommentarer: