tisdag, april 06, 2021

Ledig dag med hundträning

 Redan klockan 10:00 stod det hundträning på schemat idag. Göran och Zenitha och Kajsa kom till täkterna vid mig. Vi la upp fyra målområden som hundarna fick gå med när vi la ut. Vi gick sedan fot mellan områdena och skickade i olika ordningsföljd. Det ena skicket fick genom sly, det andra från täkt och upp till en hage, det tredje skicket gick från täkt in i skog och det sista skicket gick diagonalt över hagen. Duktiga vovvar med bra fart idag. Esset, Chimey och Link fick sedan röja lite på täkterna.

Även de äldre hundarna fick gå med och se när vi la ut målområdena. De fick något längre skick och dessutom störningsmarkeringar. Vinna fick gå på alla skick idag och som hon gjorde det. Gick spikrak på skicken och spikade markeringarna efteråt. Riktigt riktigt duktig

Blev lite tv-titt då det var en kändis på Postkod miljonären denna veckan.

Under tiden jag tränade var Henke och köpte en motorsåg så nu kan vi ta ner träden som växt upp i området där vår jordvärme ligger. Ska bli riktigt skog att skogsjobba lite framöver.

På eftermiddagen tog vi en promenad genom byn men först fick Esset apportera lite vilt igen. Nytt vilt denna gång och även nu var hon lite tveksam men tog in alla. Däremot slog jag i en sten och gjorde en vålt och landade med låret på en annan sten så nu har jag även ont i foten och låret där det blev en rejäl lårkaka. Trodde att det kanske räckte med att ha värk i huvudet, nacken och ryggen men tydligen inte...

Till middag gjorde vi en ceasarsallad med det som var kvar av tonfisken. Det blev riktigt gott.

Avslutade annars ledigheten med Jägarna innan jag gjorde kväll efter nyheterna. Faktiskt ingen huvudvärk ikväll men nacken känns fortfarande så jag får försöka hålla mig i rörelse och stretcha mellan varven.


Inga kommentarer: