söndag, april 11, 2021

Riktigt bra hundträningsdag

 Jag klarade mig från huvudvärk så efter en härlig sovmorgon så blev det en lugn morgon med frukost och lite nyhetsmorgon innan vi tog hundarna på en promenad nere vid bäcken innan jag drog iväg upp till skjutbanan.

Där träffades vi i träningsgänget för vad som skulle visa sig bli en grymt bra träning. Innan alla hade kommit så körde jag Vinna på några dubbelmarkeringar.

När alla var på plats så började med att gå på linje. Sex lösa hundar med fint fotgående. Nummer 1 kastade en markering, nummer sex fick hämta och sedan bytte vi plats allt eftersom. Totalt tre apporteringar för var och en blev det innan vi var färdiga. Är så nöjd med Esset som är lugn och fin och markerar bra och är opåverkat över de andra hundarna och de jobb som de utförde.

Efter denna uppvärmning så fick Esset ta några markeringar med and. Första markeringen gick hon ifrån. först men på andra markeringen var hon duktig Förstår inte varför hon strular nu men kan hänga ihop med efterlöp då hon är trög med maten nu på morgnarna också.

Efter detta så la vi ut tre målområden. Vi gick sedan tre och tre och skickade till de olika områdena. På första skickade jag Esset till ett område dit ingen gått men där hon sett två andra hundar gå till ett av de andra områdena. Esset gick spikrakt och apporterade sååå fint!

På andra dirigeringen så bad jag först om en störningsmarkering. Markerade fint, lämnade och tog sedan dirigeringen spikrakt. Fick sedan hämta markeringen som hon spikade.

Den avslutande dirigeringen spikade hon lika fint så nu var jag nöjd med dagen träning. Hon håller ihop så fint trots att vi tränad i nästan 2 timmar i sträck.

Jag och Anna tog sedan ut våra äldre hundar men först la vi ut ett riktigt stort sök med totalt 17 dummiesar. Mossa och Vinna fick dela på detta sök och de gjorde de verkligen bra. Jag och Anna hade också bra koll då vi visste precis vilka två dummiesar som var kvar på slutet så att vi kunde skicka våra hundar lite snällt på de sista apporterna.

Tror alla var nöjda med sina hundar idag. Vi fick dessutom massor med skott då det var en kille och sköt med hagelbössa på skjutbanan intill där vi tränade. Han sköt nog ett 40-tal skott och ingen av hundarna påverkades av detta.

När jag kom hem villa jag inte gå in. Henke hade hållit på med båden medan jag var borta så han, liksom jag, var hungrig. Gjorde iordning lite soppa och smörgås och kaffe och macka å så åkte vi iväg till ett berg i Rogsta. Inte så lång att gå men skönt att vara ute och mycket godare att äta utomhus. I morgon ska det bli busväder så det gäller att ta tillvara på vädret.

På kvällen grillade vi och sen hade Henke köpt varsin bakelse också så det blev en riktig festmiddag. 

Såg två avsnitt av Mästarnas Mästare och Mästarkvalet då vi missade förra veckans avsnitt. I säng kom vi vid 23-tiden och än en dag har jag klarat mig från huvudvärk tack och lov.

Inga kommentarer: