söndag, juli 19, 2009

Tollarträff

Idag var det dag för tollarträff med hälsingetollarna. Det var länge sedan sist men idag hade Sofia anordnat en träff som verkligen blev trevlig. På vägen till Järvsö började det regna men det slutade tämligen fort så vi fick genomföra träffen utan regn. På förmiddagen körde vi lite lydnadsträning och på eftermiddagen lite jaktträning.

För Neo och Humlas del fick de träna lite fotgående, inkallning och dessutom fick Neo köra rutan och lite fjärrdirrigering. Båda skötte sig bra men jag måste erkänna att Neo skötte sig långt över förväntningarna, nu är jag riktigt sugen på att köra en lydnadstävling med honom.

Lite Bilder från träffen: Först Sofia och Isa


Anette och Mille:


Jag och Neo:





Sofia och Ella:

Å Håkam får illustrera fikarasten...

Efter fikat åkte vi ut till en tjärn men då fick allt Neo stanna i bilen. Humla fick kära dels en enkelmarkering och en dubbelmarkering på land vilket hon fixade bra men nu måste jag ta tag i avlämningarna på riktigt. Sedan fick hon en enkel på vatten samt en inte allt för lång men dåld dirrigering över till andra sidan.

Första merkeringen på vatten la hon ner på fötterna och skakade sig men se då blev det bannor så andra gången blev det en fin avlämning utan skak.

Dirrigeringen fixade hon helt ok. Stannade först vid vattenkanten så jag fick ge ett extra kommando och sedan frågade hon när hon nästan var över men hon vände igen och fixade det fint. Simmade tillbaka och gjorde sedan en fin avlämning.

Avslutningsvis fick hon efter en stund ta in ett litet sök men totalt 7 dummiesar men där Humla fick ta in 4 stycken.

Det var lite blandade hundar på träffen men positivt var ändå att det var hyffsat tyst i ledet. Det går verkligen frammåt i tollarrasen!!!
Rune och ...
Humla satt uppbunden efter sitt arbete:


Anette och Mille:

Sofia och Isa:
Ella satt uppbunden medan Isa jobbade...


Lasse fick ta in några apporter på söket:


Rune och Ella med sin hund ...

Sofia med Ella och Isa:

Kom hem först vid 17-tiden, handlade lite och åkte sedan hem och rastade hundarna. På kvällen grillade vi laxknyten och slappade framför tvn.

Inga kommentarer: