fredag, juli 31, 2009

Hemresa, målarjobb och Ella

Soligt och fint när vi vaknade så det blev lite solning och ett bad idag också. Idag var det dock väldigt kallt i vattnet. Vi gick en kortis till viken på andra sidan ön eftersom det var så många barn vid båtarna som hoppade och plaskade i vattnet att Neo blev alldeles stressad. I viken kunde han bada i lugn och ro och när vi kom tillbaka till båtarna hade barnen torkat sig och värmde sig på land ett tag.

Vi åt lunch i båten men sedan packade vi oss ihop och åkte hemmåt. Det blåste rätt mycket så det var inte någon rolig hemresa men till sist så kom vi i alla fall hem, phust. Hemma var det hyffsat soligt så jag ställde mig och målade det vita på lekstugan vilket tog närmare 3 timmar innan jag var klar. Henke byggde en lite trappa utanför grinden mot cykelvägen.

Klockan 19 ringde vi och beställde pizza och sedan blev det lite tvätt och slappande framför tv/dator.

Nya rapport från Catarina med Ella som i alla fall är hemma nu:
"Ella förflyttades till Strömsholm to den 23 juli efter 2 dygn på djursjukhus i Linköping. Efter ytterligare ett par dygn meddelade Strömsholm att hennes blodvärden var så låga att de behövde ge henne en blodtransfusion. Hon svarade positivt på behandlnigen och utvecklingen av de vårdinsatser som gjorts på Strömsholm är goda. Vi fick hämta hem Ella onsdags 29 juli. Hennes allmäntillstånd är relativt gott just nu, hon är mycket trött men matglad och visar intresse för vad som pågår runt henne även om hon inte ställer några som helst krav på egen aktivitet. Hon är annars en livig och mycket arbetsvillig liten tik. Prognosen framåt är oviss. Hon får både cortison och en annan medicin som dämpar henns immunförsvar. Naturligtvis är jag överlycklig över att hon kan vara hemma och att vi får vara tillsammans med henne. Nu tar vi en dag i taget! Det är otroligt att man kan vara så hårt fäst vid sin hund och känna en så stark sorg och oro när en sån här sak händer."

De tydliga symtomen, trötthet och apati kom plötsligt. Hon fick komma in på djursjukhuset direkt där man konstaterade autoimmun hemalytisk anemi, vilket senare också bekräftades från Strömsholm. Är det någon som kan berätta mera om denna åkomma? Maila i så fall mig på chatrin.molin@hudiksvall.se Så här hade de sagt till Catarina: Detta är inte det som oftare drabbar Tollare under benämningen Tollaresjukan. Sjukdomen är mycket ovanlig överhuvdtaget och än mer ovanlig för Tollare.

Nu gläds vi i alla fall åt att Ella svarat på behandlingen och fått komma hem. Nu hoppas vi att hon med hjälp av medicinering ska återgå till att bli den pigga och glada lilla tollarflicka som hon är.

1 kommentar:

gabriela sa...

inte roligt när våra fyrbeningar blir sjuka...
:(

jag har skrivit en förfrågan på det tollarforum jag är med i - hoppas nå'n där har nå'n info.

/ gabriela (med femmånaders röda vildbasaren sienna)