söndag, juni 19, 2011

Fosen provdag 2

Vaknade 10 minuter före klockan skulle ha ringt. Steg upp och och packade ihop säng och annat innan jag gick ut till hundarna och rastade dem och gav dem mat. De verkar funka alldeles utmärkt att ha dem sovande i bilen. Inte ett dugg skärrade eller sega utan helt utvilade och avslappnade.

Efter att de fått mat bar jag ut alla grejerna till bilen och gick sedan till öppenklass för att kolla in provgenomgången. Jag hade vid dragningen igårkväll dragit startnummer 5 med samma parkamrat som igår. Kommer att bli bra för hundarna gick ihop fint. Både domare och parkamrat danskar altså det var väl det enda man kunde vara lite nervös för.

Dagens prov hade ett mera traditionellt upplägg och provmarkena var mera bekanta. Dagens prov började med en dubbelmarkering ute i söket där hundarna skulle ta in var sin. Söket gick i myrliknande terräng och var rätt blött precis framför där man skickade hundarna så det var för att väcka intresset för sökområdet som dessa markeringar genomfördes.

Sen fick en hund en dubbelmarkering på sidan om och den andra hunden fick sedan ta in en landdirrigeing åt andra hållet. Hundarna bytte plats och övningarna gjordes igen och sedan skulle man tillbaka till söket. Skickade varannan hund tills söket var intaget.

En längre transport till vattnet. En hund stannade bland buskar och träd medans den andra fick gå ner och göra en vattendirrigering och sedan en dubbelmarkering innan hundanra åter bytte plats och sedan var provet slut.

Eva och Zigge gick ut i första paret. Först bilder från söket...

Anette Huusman från Danmark i protokollskrivning efter att första paret avslutat provet. Hade det inte varit för att Humla hade startgnäll idag så hade det nog blivit ett förstapris även idag. Tänk och inte OM hade varit så hade min lilla älskling varit i elitklass nu. Hur som helst så gick hon kanonfint även idag. På söket hittade hon hela tre "Belgiska kaniner" och domaren tyckte upptagen skulle gå snabbade men herre gösses, de vägde nästan 6 kilo då måste ju en liten tollare få klämma in den ordentligt. Greppen var perfekta i samtliga apporteringar. En OTROLIGT nöjd med arbetet men synd att hon ska gnälla mera dag två, nu får vi ta tag i den detaljen men det ska nog gå bra. Ett 2:a pris blev det idag och jag är mera än nöjd med helgen!!!



Humla precis före start... Humla har hämtat en av markeringarna
Avlämning av fasan från söket
Vattendirrigering Å tillbaka när hon hämtat den...

Henry på prisutdelningen fick en 1:a med HP, blev PB Elit och Fabbe blev därmed NJCH!
Klassvinnarna dag två varav Henry och Hanna från Sverige och Hanna och Sune nu färdiga för Elitklass. Helgen hade varit otroligt bra med fina provmarker, perfekt provväder och finfina resulta på Hälsingehundarna och tollarna!!! Se nedan:

Bk
Elisabet och Lynx 1.a HP Pb
Elisabeth och Jing 3:e pris


Åk (Ökl)
Chatrin och Humla 1:a Pb/2:a
Emma och Sune 2:a/1:a Pb
Emma och Zwea 2:a/2:a
Eva och Zigge 0:a/3:a

Elit
Henry och Fabbe 3:a/1:a HP NJCH!!!

Så snart prisutdelnigen var klar så begav vi oss mot Sverige igen. Denna gång körde vi "rätt" väg och känade 2 timmar på det. När vi hade passerat Svenstavik brassade jag om Hanna och Emil och körde hemmåt non-stop så jag svängde in på gården klockan 00:15. Rastade hundarna, packade upp kylväskan och gick sedan och la mig vid 01:30.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt!!
Häjja Hälsingland! ;)

/Ida