söndag, juni 12, 2011

Kontrasternas dag...

Vaknade klockan 07.00 av att det mullrade till rejällt av en åskknall. Steg upp för att dra ut sladdar till alla tv och datorer och lyckades sedan somna om igen. Vaknade vid 9-tiden av att jag höll på at flyta iväg då det var 27 grader i sovrummet. Nästan lika varmt var det ute 23 i skuggan.

Det var egentligen meningen att jag skulle till Galtström för att träna hund idag men instruktörens hund hade blivit akut sjuk så han var tvungen att åka in till veterinären men då blev det ju sovmorgon istället.

När Henke vaknat så åkte jag och kompletteringshandlade lite för att kunna äta en lika god frukost som igår.

Väl hemma igen gjorde jag en Björnbärs-smoothie och så satte vi oss på altan och åt/drack frukost. Mmmmmm vad gott och härligt med sommarvärme!

Henke bestämde sig för att ta en båtfixar dag och jag tänkte ta vara på det som ser ut att bli den sista riktigt varma och fina dagen på ett tag. Först dock en promenad med hundarna ner till Reffel så att de fick bada. Det är verkligen olidligt varmt för dem. Själv ville jag ta vara på värmen och solen och satte mig och solade på altanen. Var tvungen att duscha mig i vattenslangen mellan varven för det blev föör varmt. Men plötsligt händer det konstiga! Det börjar först blåsa lite och sen blir det lite dis. Satt dock kvar ute men tyckte helt plötsligt att det kändes kallt på de delar av kroppen som var i skuggan och tro det eller ej men på bara några timmar sjönk temperaturen från +26 grader till +14 grader.

Till middag gjorde vi en jättegod sallad. Gjorde det enkelt för mig och gjorde en grönsallad med två olika sorters sallad, gurka och tomat och sedan en massa fat med tillbehör: Vitlöksmarinerade tigerräkor, vanliga räkor, kungsgrabba, bacon, västerbottenost och alternativa krutonger. Till detta åt vi ceasardressing vilket var riktigt riktigt gott!!!

Eftermiddagspromenaden intogs i skogen iförd långbyxor, långärmad tröja och väst. Konstigt vad snabbt det kan slå om!!!

Inga kommentarer: