fredag, juni 24, 2011

Midsommarfirande

Hmmm varför är vädret på midsommar alltid som det är? Ena stunden är det soligt och vfint för att i nästa stund vara genommulet och regn. Fram och tillbaka håller det sedan på så mer eller mindre hela dagen. Hur som helst så blev det frukost och sedan en promenad (i regnet) med hundarna innan det var dags att packa för att åka iväg och fira midsommar. Under resan vräkte regnet ner!!!

Vi ankom till Hånick och Martin och Lindas hus vid 13:30 å då höll alla på att samlas inför en sen lunch. Traditionsenligt består lunchen av allehanda sillar (Skärgårdssill, Senapssill, Vitlökssill, Inlagd sill och matjessill) gröslök och gräddfil, potatis, knäckebröd och ost och såklart Öl och svenska nubbar... Smaskens!!!





Efter lunchen blev det sedan mingel och midsommarstångsresning. Först skulle dock midsommarstången pyntas med björkris och blommor.




Till middag grillade alla sin medhavda matsäck med allehanda tillbehör och när det sedan mörknade var badbaljan 40 grader varm och redo att klivas ner i. Inte var det särskilt kallt i vattnet i sjön heller eller vad sägs om 18 grader?










Strax efter midnatt rundade vi av och åkte hem så var denna midsommar över.

Inga kommentarer: