söndag, april 22, 2012

JAQT i Arbrå dag 2

Mycket bättre väder idag vilket var riktigt härligt. Vi började med en gruppbild och sedan satte träningen igång.

Vi i avanceratgruppen började med en övning där man ställde upp två och två. Det kastades en dubbelmarkering på linje där den sista kastade var den korta. Ena hunden skulle ta in den korta först och sedan skulle den andra hunden ta in den långa. gick bara fint för mig och Humla.

Övningen tog rätt lång tid. Vi fick göra övningen två gånger och Humla klarade övningen bra båda gångerna. Generellt kan man väl säga att ju mera det krånglade med första markeringen desto jobbigare blev det för hund nummer två.

Dagens andra övning var en dubbelmarkering och en dirrigering. Dubbelmarkeringen gick bra men dirrigeringen var en besvikelse. Det är inte det att jag har några som helst problem att få Humla till rätt plats men det är så tråkigt när hon får ut så kort och börjar fråga. Sååååå trist!!!

Vi bröt för lunch vid 11:30 och då serverades god köttgryta med ris i byastugan.

Efter lunch förflyttade vi oss ut i skogen. Nu kom skotten och bumperboy fram. Gnissel från de flesta hundarna inklusive Humla. Markeringarna klarade Humla bra och lika så dirigeringen även om jag gjorde ett omskick då hon stannade bara nån meter från första dummysen.

Dagen avslutades med dubbelmarkering där en dummy landade bakom en kulle och den andra framför. Strulade för Humla men fixade det OK. En riktigt härlig och dag var till ända. Här kommer ett gäng bilder...






 



  












När jag kom hem så slappade jag lite i soffan och sedan gick jag ut och tränade Vinna lite. Idag blev det lite stoppsignalsträning och det gick bara fint. Fick belöning med tennisboll för första gången och det uppskattades. Hon apporterade in den till mig varje gång dessutom vilket jag inte förväntat mig...

Körde också lite linjetag till godisskål och även det gick jättebra även om övningen inte på något sätt var svårt... På vår träningspromenad blev det dessutom flera hundmöten och även det gick jättebra. Duttig Vinna!!!

Efter en promenad med alla hundarna så blev det grillat till middag och nu var jag värd ett glas vin. Särskilt eftersom jag klippte Henke efter maten också.

Inga kommentarer: