lördag, april 28, 2012

Viltspår och jakt på schemat

Även här hoppas jag att det kommer lite mera bilder från andra fotografer:

Dagen började med frukost klockan 08:00 å då var hundarna rastade för avfärd. Klockan 09:00 samlades vi ut i skogen för hundträning. Jag hade valt viltspår på förmiddagen en grundläggande apportering på eftermiddagen.

Linda tillsammans med Agneta var ansvariga för viltspåret och de delade in oss i fyra grupper:
Grupp 1: De hundar som aldrig provat klöv. De fick börja med att gå iväg och göra klöven intressant

Grupp 2: För de hundar som aldrig gått nått viltspår. De fick börja att prova på ett 50 meters spår och i denna grupp fanns jag och Vinna.

Grupp 3: För de hundar som provat spår men inte spår utan uppspark. De fick börja med ett 150 meters spår med vinkel.

Grupp 4: Längre spår som jag upplevde gick ungefär som ett förlängt S

Spår 5: Längre spår som jag inte kom till... eller egentligen valde att avstår från eftersom Vinna gick alla de andra.




Hon var riktigt riktigt duktig och klöven är ju bara såååå bra!!! Mycket nöjd med min lilla tjej och kul att så många tyckte att det var kul med viltspår. Det är verkligen nått som är väldigt bra att aktivera sin hund med även om man inte tänkt nått mera för hundanra blir sååå nöjda och trötta och det är dessutom en lugn aktivering som inte stressar hundarna som många andra aktiviteter kan göra.

Före lunchen passade jag och Anette på att rasta hundarna. Då blev det bad i ganska skitiga diken så vi letade oss ner till en sjö så att hundarna kunde "tvätta av sig" och de gjorde de verkligen.



Klockan 12 bröt vi för lunch och ånte tillbaka till Solhaga. Härligt att få sätta sig till dikat bord och äta god mat. Idag bjöds det på pastasallad med kyckling och hembakat olivbröd. Gott!!!

Efter lunch, klockan 13:30 startade jaktpasset för vår del. Visste inte riktigt hur mycket jag skulle göra med Vinna men jag lockades att prova allt! Följande övningar genomfördes:

1. Kasta frisbee över hundens huvud som skulle sitta kvar på kommando. Stod naturligtvis nära Vinna men hon klarade övningen galant.


2. Hämta två markeringar. För första gången fick Vinna hämta en kastad apport direkt. Hon gjorde det bra även om hon första gången inte fick med sig dummysen tillbaka så jag skickade henne igen men sen genomförde hon allt jättebra och kom tillbaka med dummysarna till mig.




3. Dirigering över dike. Inga som helst problem.

4 Stoppsignalsträning vid sidan

5 inkallning från dummy, blåsa stopp och skicka på ut vilket Humla fick visa men som även Vinna klarade av men då med lite kortare avstånd.

6. Dirigering UT, höger och vänster. Även detta klarade Vinna galant trots att det nu var sent på eftermiddagen och de flesta hundarna kastat in handduken.







Jag och Anette avslutade dagen med att låta Humla och Pixel dela på ett sök med 12 dummysar. Humla hade varit med hela eftermiddagen som passiv hund så hon var också rätt nöjd med dagen tror jag.

När jag kom tillbaka på Solhaga blev det en uppiggande dusch före middagen som idag var grillat med potatisgratäng och sallad. Nu hade också ett stort gäng Göteborgsknuttar anlänt till Jan Anderssons glädje:

Under middagen blev det även prisutdelning för gårdagens tävling och såklart vann vårt lag som var överlägset bäst eller hur Åsa? Kennelmammorna delade också ut kennelpriser till olika valpköpare som gjort sig förtjänt av lite extra uppmärksamhet.

Kvällen avslutades med många goda skratt och skålar nere i Gillestugan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nja alltså ;O)...
Ok, ni vann, vilket iaf betyder att ni fick mest poäng...;)Ja då var ni väl kanske möjligtvis lite bättre än oss då??!! suck, jag får väl ge mig ;) Grattis!