torsdag, april 07, 2016

Årets första vattendirigering

I år ska jag fokusera Vinnas träning på vatten och då framförallt vattendirigering. Känner mig heltaggad men än ligger isen tjock på sjöarna. I viken vid vår sjö har isen gått längst med strandkanten. Det är också högt vatten så det har bildats en vattensamling mellan fastlandet och en vassrugg. Sträckan vatten är ca 15 meter och besår även av lite ris och annat.  Hur som helst så gick jag idag efter jobbet ner till sjön och la ut ett sök. Kastade också ut tre dummiesar på vatten. Henke mötte sedan upp med med tjejerna så att vi promenerade genom byn. När vi kom tillbaka gick vi ner till sjön för att tjejerna skulle få jobba lite.

Tjejerna svepte snabbt in alla landdummiesar men eftersom det var helt stilla på vattnet så fick ingen vittring från de som låg ute i vattnet. Gick därför och skickade Humla på en av dummiesarna som låg vid en gren ute i vattnet. Låg bara ca 5-10 meter ut i vattnet. Bestämde mig sedan får att kolla hur långt Vinna skulle gå ut om jag skickade henne. Gick till platsen där jag kastat över en dummies till andra sidan. Den låg lite skymt alldeles vid vasskanten, ca 15m ut altså. Ställde upp och skickade på ett ut och Vinna skuttar ut i vattnet, forcerar en gren och fortsätter sedan över till vassen där hon hamnar bara 0,5m från dummiesen som hon hittar direkt. Jag var helt saligt glad! Hon kommer upp och lämnar i hand men håller sedan upp enda frambeten. Haltar några sten och sen är hon som vanligt igen. Tror att hon krampar i ett ben vid de första apporterna i det iskalla vattnet på våren för sen brukar det inte vara några problem

Bestämde mig sedan för att vara nöjd med det och skicka Humla på den sista. Såg inte den men tänkte att Humla skulle hitta den för jag visste ju att den låg i en risdunge ute i vattnet. Nu verkar det som att den sjunkit för det fick varken att se eller hitta. När vattnet sjunker undan kommer det inte att vara vatten på den platsen så då kanske den dyker upp igen. 

Inga kommentarer: