söndag, april 03, 2016

En riktigt effektiv dag

Vaknade redan klockan 8 och steg upp och såg nyhetsmorgon. Vid 10-tiden började vi med frukost. Idag blev det Kesoplättar som varm smörgås med skinka och ost och dessutom vanlilj och kanelplättar med bär och vispgrädde. Mums!

Strax före 12 gick vi en kort promenad med tjejerna sedan tog vi cyklarna och cyklade 8 km genom byn och ut på Rogstavägen, vidare in på Östanbräcksvägen och sedan in mot Gryttja och traktorvägen tillbaka till Vij och tillbaka genom byn.

In en stund för lite mellanmål och sedan packa för hundträning. Bara Vinna fick hänga med denna gång men hade räknat med att hon skulle vara trött men så var inte fallet. Vi körde dirigeringar, markeringar och avslutade med ett sök som även låg ute i vattnet. Vinna var duktig på dirigeringarna och markerade hyffsat men hade väldigt svårt för den långa markeringen som landade ca 10 meter på andra sidan en skogsväg. Gjorde om några gånger och tycker att det släppte men vi behöver nog köra så fler gånger.

Avslutade med söket. Totalt låg 13 apporter ute och vi körde alla 4 hundarna på söket. Det var förvånansvärt svårt för hundarna. Jag som trodde att det skulle vara enkelt då vegetationen fortfarande är så kort så jag la apporterna lite svår, mellan stenar, i gropar mm. Dessutom uppe i skogen för ett rejält terrängskifte samt ute i vattnet och i vassen på andra sidan det öppna vattnet. Varje hund jobbade länge innan de hittade nått. Några kom till och med tom efter att ha gått bet. Vinna jobbade på väldig bra och tog till och med in två av de tre ute på vattnet. Duktig flicka men nog tusan var hon trött efteråt.

DSC_1525DSC_1527DSC_1529DSC_1524

Efter att snabbt varit hemma och bytt om så väntade nått helt annat. Music for Hope, en musikgala till förmån för barncanserfonden. Hela arrangemanget har genomförts av en 18 årig tjej som ett skolarbete. Artister var Ulrica Beijer, Per Engman, Erik Brodén, Anna Sahlen, Jan Johanssen och en massa andra. Mycket trevligt!

12938235_10207718342590245_3365611889249586803_n

Henke hade fixat tacomiddag tills jag kom hem klockan 21. Det åt vi samtidigt som vi såg Beck, sista dagen.

Inga kommentarer: