lördag, april 09, 2016

Händelserik träning hos HC-jakt

Idag åkte Henke till Kina och Shanghai. Skjutsade honom till tåget strax före 10 och sen hade han en lång resa framför sig. Beräknas landa vid 01:30 i natt.

Själv åkte jag och handlade och tog sedan med tjejerna ut i skogen. La ut ett sök och två dirigeringar. Humla fick ta in söket som bestod av 10 dummiesar i skog men en hel del stigar som gränser men de märkte man inte på Humlas arbete. Vinna fick vara passiv och sedan fick hon ta in de båga dirigeringarna. Inga problem!

Efter detta åkte jag, Tobbe och Göran till Henry för träning hos HC-jakt. Hos Henry händer det grejer. Där utmanar man sin hund både när det gäller svårigheten i arbetet men inte minst när det gäller uthållighet för skott, stadga och stress. Massor med skott, hundar som jobbar parallellt med olika uppgifter. Jag fick exempelvis skicka på en blind dirigering och blåsa stopp. När hon stod still sköt Henry iväg en dummy med apportkastaren som en markering till en annan hund. Denna skickades hela tiden medan Vinna stod still på mitt stopp. Först när hunden med markeringen gått så fick jag skicka Vinna på ut. Helt sanslöst så gick hon ut och bort från markeringsdummiesen. Helt otroligt att Vinna klarade denna övning. Grymt imponerad!!!

Utöver detta så skickades jag Vinna på ett sök och hon skulle söka fast det sköts markeringar till en annan hund och en tredje hund dirigerades. Även detta klarade hon fint. Svåra markeringar, närsök i trixig terräng osv. Långt svårare uppgifter än hon brukar få göra samtidigt som störningarna var enormt “provocerande”.  Naturligtvis gick hon beta på några uppgifter men vi löste dem alltid med lite hjälp.

Hade med mig kameran för att fota men det hände så mycket grejer hela tiden så det hann jag aldrig. En bildserie på en inleverering samtidig som det sköts iväg en dummy.

DSC_1566bDSC_1567bDSC_1569bDSC_1571bDSC_1572bDSC_1573bDSC_1574bDSC_1576b

Efter träningen åkte jag hem och gick en promenad med tjejerna innan jag slog mig ner i soffan och bara slappade framför hockeyn (Skellefteå – Linköping) där Skellefteå gjorde en fantastisk upphämtning från 1-3 i början av 3e perioden till vinst 5-3.

Slappade framför tvn hela kvällen och såg smörfillmer fram till 1-tiden. Vilken härlig dag!!!

Inga kommentarer: