onsdag, april 20, 2016

Veterinärbesök

Natten blev lugn och Vinna rör sig obehindrat i alla fall i skritt och trav men när jag försökte stryka på henne så blev reaktionen precis som igår kväll så jag ringde veterinären så snart de öppnat. Fick en tid direkt så jag åkte upp till Delsbo där de är så enormt serviceminded  och bra.

Veterinären började med att höra vad som hänt och sedan gick vi ut för att se på Vinnas rörelser. Skritt, fram och tillbaka, trav, fram och tillbaka och sedan höger och vänstervarv i skritt och trav. Hon rör sig lätt och ledigt utan hälta även om det vänstra bakbenet sätts in lite längre under kroppen. Efter detta gick vi in för att göra en undersökning men där var det stopp. Inte heller veterinären fick röra bakpartiet utan att Vinna skrek till. Blev sedering och smärtlindring för att röntga ryggen.

20160420_093003

Tog bilder både från vänstersida och rakt uppifrån. Jag förväntade mig att få se det värsta. Tumörer som tryckte på ryggraden? Kotskador eller diskbrock.

20160420_095250

Visste inte vad jag skulle vänta mig men ställde in mig på det värsta så är veterinären bad mig komma för att titta på bilder brast det. Nu visade det inget av det som jag förväntat mig utan en fin ryggrad, fina kotor, inga tumörer eller diskbrock men möjligen en liten förtätning mellan två kotor men inget som skulle ge upphov till sådan smärta som Vinna uppvisade.

Man gick därför vidare och tog blodprover då man misstänkte muskebristning eller muskelinflammation. Klämde och kände på henne medan hon var sederad men kunde inte känna nått konstigt. Provtagningen visade dock på enzym som tyder på muskelskada/muskelbristning så nu har hon beordrats vila i 2-4 veckor samt medicinering (smärtstillande och antiinflammatoriskt). Hon ska också få rehabilitering när den akuta smärtan gått över. Fy vad hemskt när ens hjärtan inte mår bra!

På eftermiddagen var jag tillbaka på jobbet och sedan blev det en lugn kväll med bara en kort promenad för tjejerna. Vinna ska röra sig men inte på nått sätt överansträng sig eller göra ruscher och hopp mm.

Inga kommentarer: