fredag, maj 17, 2019

Stadsbesök, avmaskning och träff med skata

Esset sov riktigt bra i natt. Vaknade först klockan 6 å då fick hon gå ut och kissa och bajsa. Somnade sedan om och då väckte jag henne klockan 9. Började med frukost ute på gården. Flyttade bänken till kullen så kunde jag sitta där i solen och ta en första kopp kaffe. Eftersom Esset blivit 10 veckor så har jag avmaskat henne, tagit lite bilder och vägt och mätt henne. Hon väger nu 6,3kg och är ca 29,5 cm hög.

Fotade Vinna och Esset som var med ute på gården. Även Humla kom ut lite senare. Vi blev nog ute i ett par timmar och gick in först när Esset började bli lite trött. När hon somnat så tog jag Humla och Vinna på en löprunda, duschade och satt sedan och åt frukost när Esset vaknade igen.

Hon fick lunch på gården och rastade sig innan vi åkte in till stan. Tänkte att hon skulle få erfara stadsmiljö för första gången. Inga problem även om hon var lite försiktig mellan varven men hon var aldrig rädd. En riktig magnet är hon också för alla vill fram och hälsa. Dofter, ljud, folk och underlag. Mycket att ta in för en liten valp! Avslutade vistelsen med ett besök på kommunposten innan vi åkte hemåt efter ett stopp på apoteket och posten för att hämta ut Essets registreringsbevis.

Henke kom hem samtidigt som mig. Esset hade bara hunnit vila i bilen i en halvtimma eller så men eftersom han skulle iväg igen så tog vi en promenad direkt.

När vi var tillbaka hemma och Esset hade fått mat så somnade hon så jag kunde äta middag i lugn och ro och slappa lite jag också.

På kvällen blir hon helt hysterisk. Hoppar och försöker få igång Vinna och Humla. Då kommer spänningen mellan dem, som de hade när de höglöpte samtidigt en gång i tiden, tillbaka. Tog dem därför på en promenad och sedan fick Esset träffa på skata för första gången. Intresserad men förstår inte riktigt vad man ska göra med den.

Inga kommentarer: