lördag, maj 18, 2019

Busstur och gruvbesök

Bilder kommer

Idag var en annorlunda dag. Logen hade anordnat sommaravslutning och på programmet stod bussresa till Los. På vägen stannade vi till vid en sjö där det blev kaffe och macka. Redan på parkeringen på Glysis när jag satte ner Esset utanför bilen så sprang hon fram till bussen där det stod 40 helt okända människor och hon bara kastade sig in i deras liv.

På bussresan låg hon lugnt i sin bur och när vi sedan anlände vid sjön då skulle det hälsas på folk och platsen och vattnet skulle utforskas. Även den andra avslutande delen av resan så sov hon lugnt i sin bur.

När vi kom till Los blev rastning och sedan såg vi ett bildspel inne i gruvan. Vinna somnade då i min famn och sedan på rundvandringen nere i gruvan så slappade hon i ryggsäcken som jag hade på magen. Inga problem tyckte hon!

Eftre besöket blev det en kort bussresa till en vallstuga. Här kunde hon röja runt och dessutom blev det mat för hennes del. efter maten så utforskade hon omgivningen och lärde sig allt om att tillaga kolbulle så när vi satte oss för att äta så somnade hon under bordet.

När vi ätit klart och druckit kaffe så vaknade hon igen och fick då chansen att leka med alla som ville busa med den söta lila valpen.

Passade bra för sedan åkte vi till en lite butik där hon kunde vara ute och på bussresan hem så sov hon så gott så gott.

Humla och Vinna hade varit hemma och Sussie hade varit snäll och rastat dem vid lunchtid. När vi kom hem blev det därför ett promenad och mat för dem allesammans. Vi lastade sedan in dem i bilen och åkte ner till Strandpiren för att käka middag tillsammans med en del av gänget. Mycket god mat och trevlig tillställning även om det tog lite tid att få in maten. Hundarna skötte sig fint i bilen under tiden vi var inne på restaurangen.

Såklart fick hundarna röja av sig på gården när vi kom hem och sen blev det tuggmys och vi avslutade kvällen tidigt då vi bägge två var ordentligt trötta.

Inga kommentarer: