lördag, maj 11, 2019

En låååååång dag!

Steg upp klockan 07:00. Tog en dusch och packade sedan ihop och gick en promenad med tjejerna.
Klockan 8 öppnade frukosten så då åt vi frukost. Sååå mysigt! Bara vi och en gäst till som åt samtidigt som ägaren fixade och servade oss. Åre Bed and Breakfast kan jag verklige rekommendera. Så trevliga, så mysigt, så smakfullt i alla sin litenhet.

Vi lämnade Åre klockan 8:30 och styrde då hem till Johanna och Henrik i Melhus utanför Trondheim. När vi passerade Storlien vräkte snön ner men så snart vi passerad gränsen så övergick det till regn.
När vi kom fram var även Håkan och Jeanette där. Träffade valparna som var kvar, skrev kontrakt och rastade åter igen tjejerna som fick träffa Esset men sedan var det dags för oss att åka vidare.

Vi styrde nu bilen mot Övik. Esset skötte sig exemplariskt. Satt i mitt knä den första kvarten och skakade lite men sedan åkte hon i sin bur i baksätet och där sov hon gott. Inte ett pip de första 4 timmarna. Vi stannade när hon vaknade och rastade allesammans och gav Esset mat.

Vädret var skitdåligt och det regnade mest hela tiden. Tack och lov så snöade det inte längre. Den här gången stannade vi till på Max i Åre vid 15-tiden för att äta lite mat. Till Övik kom vi först vid 20:30. Jag rastade hundarna medan Henke provkörde en motorcykel som han sedan köpte. Fick en kopp kaffe hos säljarna och sedan köpte Henke även hans skinnställ innan vi begav oss. Henke på cykel och jag i bilen.

För Henkes del var det kallt och jag var trött men vi klarade det även om det var jobbigt för oss båda. Esset var också lite less så till och från gnällde hon lite. Till Hudik anlände vi klockan 01:00 efter att ha avverkat nästan 100 mil idag.

Hundarna fick rasta sig på gården, Esset fick sitt sista mål mat för dagen och sedan stöp jag i säng vid 02:30 efter att Henke duschat för att få tillbaka värmen.

Inga kommentarer: