fredag, maj 03, 2019

Tredje och sista kortisoninjektionen

Man blir helt dagvill när veckan blir uppdelad men det tar jag så gärna när man får extra mycket ledighet.

Full rulle på jobbet med både det ena och det andra. En promenad i skogen med tjejerna och sedan flexade jag ut klockan 12:30.

Åkte upp till Sundsvall där Vinna skulle få sin tredje och sista kortisoninjektion. Trond kände igenom Vinna och stretchade henne. Han sa att hon var mycket mera smärtfri nu och att det märktes stor skillnad. Muskelartrofin märktes fortfarande men hon visade ingen smärta när han böjde upp svansen och tryckte på L7-S1. Vid stretchingen av benen hade hon stor rörlighet och visade endast ett litet obehag på vänstra sidan. Känns superskönt nu när det snart kommer hem en valp. Däremot tycker ju jag att hon är väldigt seg på promenader och ligger gärna när hon inte gör något.

Medan Vinna cederades och injicerades med kortison så åkte jag till Birsta. Hann nästan det jag tänkt när Trond ringde och meddelade att Vinna var färdig. Det hade gått bra och han hade kommit in mellan kotorna även denna gången även om han behövde några försök.

När jag ändå var på veterinärkliniken och hade båda hundarna med så frågade jag om de kunde vaccinera dem också. Sagt och gjort så var båda hundarna vaccinerade och godkända stämplar i passen.

När jag lämnade kliniken sa Trond att jag skulle låta Vinna jobba på med apportering igen. Han sa det inte men tror han menade att låt henne vara glad den sista tiden istället för att förlänga ett liv som ändå inte blir givande om hon inte får göra det hon älskar. Så sant men har ju varit så rädd för att hon skulle gå ont.

Hon ska få vila lite och ta emot valp och vara på semester när vi är utomlands men sen har det förhoppningsvist blivit varmare å då ska hon få hänga med och träna apportering lite försiktigt ibland. Kommer att glädja henne massor!

Väl hemma blev det tacofredag, Bäst i Test men sen somnade vi bägge två i soffan.

Inga kommentarer: