lördag, juni 15, 2019

Onödigt fall

Började som vanligt en solig och ledig dag med att avnjuta en kopp kaffe uppe på höjden på gården. Solen orkade sig inte riktigt fram men det är ändå skönt att sitta där så att hundarna får nosa runt och göra sitt på gården och allt känns så  lugnt och skönt. När jag sedan skulle gå in så halkade jag i det blöta gräset i slänten. Fallet är inte långt men eftersom jag hade grejer i händerna så vred jag mig samtidigt och jag hörde två knäck i nacken. Gjorde inte så ont men obehagligt och kände direkt att jag inte kunde vrida huvudet åt vänster.

Duschade och åt frukost och ringde sedan 1177 för att resonera med dem hur jag skulle göra. Fick en tid till familjejouren som tydligen är en nyhet. Förr i tiden åkte man till akuten när man behövde vård under helgen. Skönt att istället kunna boka en tid.

Vi gjorde några ärenden på stan då Esset fick lite miljöträning och sedan åkte jag in på Familjecentralen. Efter undersökning så fick jag smärtstillande och muskelavslappnande som jag skulle ta i några dagar samtidigt som jag på måndag skulle ringa och boka tid hos en kiropraktiker så jag fått kotförskjutningar som behöver justeras tillbaka. Såå j-la onödigt!

När jag kom hem gick jag ut ett spår till Vinna, Åt sedan lunch och efteråt så somnade Esset så då smög jag och Vinna iväg och gick spåret som var ca 500m. Hittade alla bollar men slarvade lite med slutapporten men vände tillbaka efter att ha gått förbi några meter. Duktig flicka!

Efter detta tog vi igen oss i soffan. Somnade allesammans och sov något timma.

Blev en promenad och sedan grillade vi till middag. Blev en lugn kväll med lite träning med Esset. Vi klickar lite position vid sidan, dutt i handen och stanna. Idag var hon riktigt på hugget och väldigt duktig.  Även Vinna fick lite lydnadsträning med fotgående.

Inga kommentarer: