måndag, juni 24, 2019

En bra men dålig dag

Så var man tillbaka på jobbet igen efter en härlig midsommarhelg. Vädret var fint så fikaraster och lunchen kunde genomföras ute på altanen på jobbet tillsammans med hundarna. Gick som vanligt en skogspromenad med tjejerna på lunchen men annars fick de bara vara med oss ute.

En kollega åkte upp till Delsbo idag å då var han snäll nog att stanna till på djurkliniken och hämta askan efter Humla så nu har hon kommit hem igen.

Efter jobbet bytte jag om till löpkläder och gick sedan ut ett spår till Vinna och två korta spår till Esset. Hittade en gammal sele sedan Neo var liten och den passade Esset som fick börja med sina spår. Första spåret gick hon lite försiktigt och frågande i men tog sig fram till slutet som var en tennisboll. Längst vägen hade jag två godislegor och de hittade hon också. Gick direkt över på det andra spåret. Då hade hon fattat vad det var frågan om och spårade målmedvetet i ett rätt högt tempo och stannade bara till vid en av de två godislegorna som jag lagt. Men vilken skillnad! Hon fattade direkt vad det var frågan om och var sååå duktig!

När hon var klar hade Henke, som varit på tippen, kommit hem. Då tog jag Vinna så att hon fick gå sitt spår. Säker som tåget även om hon slarvar lite i inledningen men missade inga apporter längst vägen. Spår gillar hon verkligen!

Direkt efter detta så tag jag en löprunda på 3,6 km som Vinna hängde med på. Tyckte att det funkade bra och hon sackade inte direkt efter nått men…

Medan jag duschade låg hon och Esset och munhöggs. De fick middag och sedan sov de lite medan vi åt middag. När Vinna sedan skulle resa sig så hängde inte bakkroppen med. Hon var vinglig och stödde inte på det ena benet. Lilla gumman vad ledsen jag blir! Detta var första gången sedan hon fick diagnosen som hon visat detta beteende som veterinären förberett mig på skulle komma. Jag som precis bestämt mig för att låta henne jobba mera för att hon ska återgå livsglädjen. Det är nog tur för jag tror inte den tiden kommer att bli så lång och jag tycker just nu att allt är skit och orättvist!

På kvällen fick de varsitt stort ben som de fick äta på medan vi kollade fotbollen, åttondelsfinalen i VM mellan Sverige och Canada. De svenska tjejerna lyckade peta in ett mål och räddade också en straff så de är nu klara för Kvartsfinal som blir mot Tyskland.

Annars hade jag mest ont i huvudet så direkt efter matchen kröp vi till kojs.

Inga kommentarer: