tisdag, juni 25, 2019

Hundträning

En helt hysterisk dag på jobbet då vi drabbats av ett Legionellafall på ett boende i kommunen. Vädret var tråkigt med lätt regn mellan varven och eftersom Vinna varit så stel igår så blev det bara kort promenad på lunchen och korta rastningar i samband med fika. Hon känns i alla fall bättre idag.

Jobbade på fram till klockan 17 och åkte då hem, bytte om och åkte iväg till vår lilla tjärn. Det regnade men jag gick en promenad med tjejerna längst med tjärnen och en stig i skogen. Esset fick sedan några apporter med en fyrdummie och sedan kom resten av gänget. La ut några dirigeringsområden och lät Esset vara ute och röja lite med nytt folk och nya hundar.

På träningen tog jag ut Vinna för att se om hon skulle kunna få göra nått. Hon gick två långa landdirrigeringar och sedan två markeringar över vatten. Hon hade fin fart och verkade inte begränsad i rörelserna.





Esset fick komma ut en stund till efter Vinnas träning och då fick hon bara sitta passiv bredvid mig.



Avslutade träningen med kaffe och nybakade kubb i vindskyddet.

Blöt och myggbiten åkte jag sedan hem till Henke som fixat en god ceasarsallad. Esset och Vinna fick mat. Eftersom klockan hunnit bli 21 så blev det bara tre mål mat för Esset idag så hon fick en stor portion på 2,5 dl men det gick ner utan problem. Hon var pigg hela kvällen och röjde runt som tusan men lät i alla fall Vinna vara ifred mestadels. Vinna blev inte stel som igår trots träningen så det kändes väldigt skönt.

Jag var enormt trött efter en intensiv dag så jag somnade i soffan.

Inga kommentarer: