lördag, juni 22, 2019

Sightseeing

Vaknade av att husvagnen vickade fram och tillbaka i den starka vinden som ryckte ordentligt i både vagn och förtält.

Rastning av hundar och sedan frukost i vagnen innan vi bestämde oss för att åka på lite sightseeing idag då det inte var så roligt väder.

Vi började med att åka till Boforsen. Där promenerade vi första upp till en hög klippavsats där det fanns hällmålningar. Den höga branta klippan användes tidigare som fångstgrop där man drev djur över klippavsatsen.




På andra sidan vägen låg forsen dit vi gick sen och fikade. I det vindskyddet hade en lite fågel byggt bo vilken stördes när vi kom. Trodde att en av ungarna rymde från boet. men jag lyckades fånga in den och när jag la tillbaka den i boet kunde jag konstatera att det var mamman för i boet fanns alldeles nykläckta små ungar. Mamman stannade sedan i boet trots att vi blev kvar på platsen och fikade en stund innan vi åkte vidare. Esset fick också träna lite på att sitta uppbunden medan vi fikade vilket gick bra.




Nästa anhalt blev Brattfors. En mäktig fors med en gammal kvarn.






Väl tillbaka vid stugan igen blev det lunch som bestod av rester från gårdagens lunch men också nyrökt abborre på tunnbrödklämma. Mums!

Efter lunchen åkte vi iväg till en grannen och hans 20 huskiesar.

När vi kom hem skålade vi i lite bubbel. Senare på kvällen blev det åter igen grillning och även idag kunde vi äta cheesecake till efterrätt.

Vi hade tänkt bada på midsommarafton men det blev så kallt på kvällen så badet genomfördes ikväll istället. Alla badade utom Henke. Det var kallt även idag men har man sagt att man ska bada så får man bada.

Vi tog ner förtältet precis innan det började regna så det är skönt att det kunde lastas medan det fortfarande var torrt. På kvällen fiskade Johan och Henke lite innan de körde iväg båten för förvaring hos en granne.

Idag blev det tidig kväll. Tror klockan bara var 23:30 när vi kröp ner i husvagnen.

Inga kommentarer: