lördag, juni 08, 2019

Gårdsfix

Att ha labrador betyder tydligen uppstigning 05:00. Trots att de fick gå ut och rasta sig på gården och fick mat så var inte det till belåtenhet utan det var skallgivning vilket innebar att Henke till sist steg upp klockan 05:50 och la sig i soffan å då var allt frid och fröjd. Lyckades få Esset att somna om efter att hon också varit ute och rastats så sov lite till och från mellan klockan 6-8 men då var det bara att stiga upp.

Då var det bara Esset som inte ätit så hon fick sin mat och sedan blev det de vanliga rutinerna vid fint väder. En kopp kaffe uppe på kullen. Jag och vinna delade som vanligt en kardemummaskorpa. Det är liksom vår helgrutin.

När kaffe var slut satte jag igång och beskar Syrenbuskarna och sedan blev det den riktiga frukosten.
Efter en promenad ner till sjön där hundarna fick svalka sig så satte jag igång att beskära det stora äppelträdet. Henke samlade ihop och lastade allt från garaget som ska till tippen och lastade det på släpvagnen.

Efter lunch och lunchvila fortsatte vi röja. Henke skurade nya båten, byggde ett ställ till båtmotorn och testade den och jag rastade hundarna på en promenad över hygget samt skurade vår vattentunna och fyllde upp en balja med vatten till hundarna. Vattnade också trädgårdslandet och alla blomurnor samt vinrankan i lusthuset.

På eftermiddagen åkte Henke och handlade och jag tog Maggie och Vinna på en promenad till Talgen. Henke tog med Ginnie och Esset i bilen så möttes vi upp vid sjön så att de fick bada.

Jag promenerade även hem med tjejerna och sedan bakade vi en rabarberpaj och gjorde en rabarbermojito innan maten som idag blev kallskuret och potatissallad på altanen. Såklart med rabarberpaj till efterrätt.

Efter maten blev det ett dopp i baljan och anmälan till Tollarspecialen.




Tror hundarna var väldigt trötta för Esset hysteriska kvällsryck uteblev ikväll.

Inga kommentarer: