tisdag, juli 02, 2019

En fin sommardag

Jag är tacksam för att det är hyffsat fina dagar nu för det betyder att jag kan sitta ute och fika och äta lunch och då kan spendera mera tid med hundarna under arbetsdagen. Idag blev det inga långa promenader men desto mer social samvaro med både kollegor och besökare.

Efter jobbet tog jag Vinna på en promenad till Talgen. Hon kändes pigg på promenaden och när vi kom till sjön så gjorde hon helt fantastiska arbeten. Började med att kasta ut två dummiesar från kortsidan av sjön. Promenerade sedan fot till en plats på långsidan. Precis när jag ska skicka henne fladdrar tre andungar ut över sjön å motsatt håll men i närområdet dit jag ska skicka Vinna. Hon struntade helt i fåglarna och simmade i den riktning jag visade. Hämtade både dummiesarna utan problem.

När hon var på väg ut till den andra så kastade jag ut en dummies i riktning dit fåglarna försvunnit. När Vinna hade kommit in med den apport hon var på väg till riktade jag upp henne mot den jag kastat när hon inte såg. Hon gick ut fint men hamnade några meter på sidan om. Det är vass i området så hon hade inget riktmärke dit hon kunde fokusera. Hon fortsatte dock simma över mot andra sidan. Jag som haft så problem med att få henne att gå över vattnet så jag ville inte stoppa henne utan berömde att hon tuffade över och kastade sedan en belöningsapport över huvudet på henne. Blev kanonbra!

När hon kommit in riktade jag upp henne lite mera mot den dummie som alltså fortfarande låg ute. Hon var lite motstridig på att simma ut igen men efter en kort stund tog hon min hänvisning och hittade den guppande fyren bra.

Avslutade med att åter igen kasta ut två dummiesar från långsidan av sjön den här gången. Gick sedan fot till kortsidan och skickade ut henne. Hämtade bägge så fin så nu promenerade vi nöjda hemåt igen.






Väl hemma hämtade jag Esset och gick ner till skogen vid Härbret med bara henne. Hade med mig två dummiesar som jag tejpat för att ge henne bättre förutsättningar att ta bra grepp.

Hon fick se mig kasta den ena dummiesen några meter åt ena hållet. Fick sedan med henne när jag kastade den andra åt andra hållet. Vände tillbaka till den första och skickade på den. Hon sprang snabbt ut, greppade mitt på dummiesen och kom tillbaka med den. Då skickade jag snabbt på den andra som belöning och det blev samma effekt där. Snabbt ut och hämta, fint grepp och levererade hela vägen in till mig. Toppen! Gjorde om övningen ytterligare en gång med samma resultat.





Promenerade sedan omkring lite och passade på att köra några inkallningar innan jag gick hem

Precis när jag kom hem ringde Anette och medan jag pratade med henne så krattade jag en slänt som Henke röjt. Han höll under tiden på att köra buskröjaren i slänten mot vägen i diket mot skogen.

Vi kom inte in förrän klockan var 19:30 å då började vi med middag som intogs först vid 9-tiden. Tur att det blev mycket mat för då behöver vi inte laga nått i morgon då jag ska börja valpkurs.

Inga kommentarer: