måndag, juli 01, 2019

Drömpromenad med julskinka…

Så inleds sista arbetsveckan före semestern. Fem arbetsdagar kvar sen väntar en förhoppningsvis skön och i alla fall välbehövlig semester.

Idag på promenaden gick jag den vanliga skotsrundan med hundarna. I slutet av promenaden passerar vi den kommunala snötimmen som mera ser ut som en stor grushög i en brant slänt. Där drog både Esset och Vinna ner den här dagen. Esset på ett ställe och Vinna på ett annat ställe. Jag såg att Vinna letade efter nått och plötsligt ser jag det jag tror är en brödpåse. Springer ner genom gruset för att försöka hindra henne och vi kommer fram samtidigt. Det visade sig dock vara en förpackad färdigkokt julskinka som Vinna han greppa så att förpackningen brast precis när jag också greppade den. Vinna ville inte släppa å inte jag henne så jag fick bända upp munnen på henne. Samtidigt ville jag inte att skinkan bara skulle ramla ut på backen eftersom Esset nu anslutit till kaoset. Förutom att Skinkan säkerligen var rätt äcklig då den legat ute i den värme som varit under våren så är det ju ett nät runt den som jag absolut inte ville att hundarna skulle sätta i sig.

Maja ropade på Esset som tack och lov sprang upp till henne så att jag kunde få tag i skinkan. Kasta iväg den och koppla Vinna. När Esset kom tillbaka lyckades jag även koppla henne och klänga mig upp för den lösa grusslänten tillbaka upp till vägen igen. Phu vilken pärs! Rena drömmen tyckte Vinna. Mums!

På eftermiddagen när jag kom hem så gick jag en promenad med bara Vinna. Hon var pigg och allert så vi gick till Nordenholm där hon fick bada av sig lite skinkspad. Det började åska på vägen hem men vi klarade oss från regnet.

Under tiden var Lasse och Birgitta och hämtade kyl, spis, fläkt och överskåp från vårt gamla kök. Det minskar i garaget. Nu skulle man bara bli av med möblerna och kassera det gamla frysskåpet också så skulle det bli lite bättre plats.

Avslutade med att gå en promenad med Esset i skogen bakom huset. Riktigt risigt och tätt men hon bara plöjer fram. Fick chansen att gömma mig ett par gånger också men med hennes näsa så skapade det ingen panik för henne utan blev bara en skojig lek.

Henke hann äntligen med att röja bort allt gräs i slänten och uppe på kullen. Hoppas det minskar mängden fästingar och om inte annat så ser det bättre ut. Härligt!

Gjorde en korvrätt till middag och sedan hade Henke köpt jordgubbar och rosor dagen till ära. Gokillen där!

Inga kommentarer: