onsdag, juli 03, 2019

Valpkurs

Heldag på jobbet som vanligt. Tack och lov fortsatt fint väder vilket möjliggör att vara ute med hundarna på fikaraster och lunch. Hundarna börjar bli ett naturligt inslag för besökare till miljö- och byggkontoret.
 

Direkt efter jobbet åkte jag hem och åt middag innan jag åkte till Brukshundklubben där första tillfället på valpkursen väntade.

Lite teori inledningsvis och sedan aktiviteter nere på planen. Mycket dofter och många intressanta hundar och mycket skäll så från början blev det lite hetsigt men sen samlade sig Esset bra. Vi gjorde några övningar som vi tränade på individuellt. En kontaktövning och en lekövning innan vi pausade för teori och sedan blev det ytterligare två övningar i form av inkallning och inledningen till att vilja gå fint i koppel innan vi avslutade. Det märks att det är mycket intryck för de tröttnar snabbt.


Kom hem lagom till VM semifinalen skulle börja. Blev en spännande match där de svenska tjejerna hade de vassaste chanserna men där man inte hade turen att få in bollen i mål. Matchen gick till förlängning men där lyckades tyvärr Holland som tog över matchen på slutet få in en boll i mål. Nu väntar bronsmatch mot England på lördag.

Inga kommentarer: