onsdag, november 06, 2019

Positiva nyheter

På förmiddagen satt jag och jobbade med rutiner och annat och på lunchen åkte jag en sväng till hundklubben. Gick en kort promenad och körde sedan lite träning med tjejerna. Vinna fick köra fotgående, kon och några apporter. Esset fick köra fotgående, ställande och lite apportering.

På eftermiddagen var det möten om den sanering som pågått under så många år i Iggesund.
Efter jobbet blev det promenad genom byn i mörker med reflexklädsel från topp till tå. Det är såå tråkigt att det är så mörkt nu tycker jag.

På kvällen efter maten körde jag liite träning i hallen. Esset tycker att det är svårt att sitta kvar om jag rör mig bakom henne. Hon vill ha full koll på mig så vi började träna lite mera stadga i sittet.

Det var en dokumentär om smuggelhundar på tv å den måste man såklart se. Fortsättningen är nästa vecka å då får man nog se den riktigt storskaliga hundaveln i öst.

Emelie har varit inne till en klinik och röntgat Kalibers rygg. Medan tanke på Vinnas åkomma och de faktum att det är ett stort intresse för att använda Kaliber i avel så tyckte jag och Emelie att det kunde vara bra att nu när Kaliber ändå passerat tre år kolla om det fanns några tecken som kunde antyda att Kaliber skulle ha samma åkomma som Vinna.

Röntgenbilder från alla håll och kanter för att verkligen leta förtätningar eller ev. tecken på pålagringar visade bara fina kotor utan minsta tecken på att ha de problem som Vinna har. Såå skönt att se! Grattis Emmelie och tack för att du tar så väl hand om honom och är så grundligt innan du ev. överväga att använda honom i avel. Han har så många goda egenskaper så jag tycker att det skulle vara väldigt olyckligt om man inte tar tillvara på dem. Naturligtvis under förutsättning att det hälsomässigt finns förutsättningar för att gå i avel och det bedömer jag att det gör sedan finns det aldrig några garantier.

Inga kommentarer: