lördag, november 02, 2019

En dag för återhämtning

Senaste veckorna har varit extrema och jag försöker verkligen att inte hamna i den situation som jag hamnade i för tre år sedan. I helgen avbokade vi därför alla planer och bestämde oss för att göra ingenting…

Sovmorgon idag och lugnt och skönt med kaffe och skorpa framför Nyhetsmorgon.

Medan Henke tömde varmvattenberedaren i husvagnen som vi glömt tidigare så gick jag ut två spår till tjejerna. Äntligen har jag laddat ner spårappen så det ska bli skoj att se hur den fungerar. Spåren blev 400 m långa och de fick ligga i en och en halv timma.

Under tiden de låg till sig så röjde vi i pannrummet där vi bl.a. förvarar färg och utrustning som inte bör stå ute i kylan vintertid. Blev äntligen ordning och reda. Under tiden fick tjejerna vara ute på gården och då kom de såklart in i pannrummet också eftersom dörren stod på vid gavel.

Jag la Essets spår först så då fick hon även börja. Hon spårade fint. Första gången som hon fick gå ett kombinerat skogs- och täkt spår och dessutom på delvist frusen mark. Tog sig an spåret bra och gick lite långsammare när hon kom ut på täkten. Hela tiden mitt i spåret men man såg när hon kom in i skogen igen, då var det enklare och tempot ökade dock utan att bli slarvig. Jag kör med godisgömmor och inga föremål men jag markerade godisarna som flagg i appen. När jag avslutade spåret såg jag att det såg ut som att hon missat två gömmor men så var inte fallet. GPS signalen är nog inte helt exakt helt enkelt.

Direkt efter Esset spår så fick Vinna gå sitt spår. Hon hade ett rent skogsspår och hon var bensäker. På ett ställe gick hon på fel sida en gran och precis där hade jag lagt ett föremål så för första gången missade hon ett föremål. På appen ser det dock ut som att hon missat alla föremålen. Skumt!!!

När hundarna gått spåren så gick vi in och gjorde lite kaffe och fika och sedan åkte vi ut till Hölick.

Tänkte bara ta en promenad ner till vattnet och fika där. Å så började det också….






Men sen tänkte vi att vi kan lika gärna gå rundan, vi var väl ändå halvvägs så då kunde vi väl lika gärna gå hela rundan.






Hmm det visade sig efter någon kilometer att vi inte alls varit halvvägs, nu var vi det. Ja å den fanns inga genvägar så vi fortsatte. När vi efter ytterligare något kilometer ser vi en skylt mede P. Perfekt, en genväg tänkte vi som trodde att vi hade ca 2,5 km kvar. Gick i Parkeringens riktning och efter kanske en halv kilometer kommer vi fram till en bil men det var inte den parkering där vi parkerat vår bil. Bara att gå tillbaka och nu höll vi oss till stigen som var grönmarkerad. Vi kom till bilen precis när det blev mörkt. Stegräknaren idag visade på över 18.000 steg. Väl långt för både en nyopererad Vinna och en ung Esset men ingen av dem protesterade.

Väl hemma blev det vila under en filt och sedan blev det glögg med pepparkaka och middag.

På kvällen sov hundarna och vi såg bl.a Så Mycket Bättre!

Inga kommentarer: