söndag, november 10, 2019

Snöväder, hemmafix och apporteringsträning

Snövädret fortsätter och därför blev vi inomhus längre än vanligt idag. EFter den sköna morgonen framför nyhetsmorgon med kaffe och skorpa blev det frukost och sedan frostade vi av vinkylen och hittade orsaken till att det blivit så mycket is i den. dörrlisten var klämd så det var en bred glipa i hörnet på dörren. Samtidigt monterade vi äntligen upp belysningen under bänken så nu lyser det under bänken där man sitter.

Medan Henke gjorde klart det jobbet åkte jag iväg med tjejerna till Stensön. I snövädret skulle vi träffas och träna lite. Först fick Esset röjja av sig i snön eftersom hon inte fick vara med och träna idag. Nu var det Vinna som skulle få lite meningsfull träning. Dirigeringar är bra att träna när det är snö. Tre området hade Kajsa och Tobbe lagt ut. Vi började första med att varje hund (totalt 3) fick gå på raka skick till de tre platserna. Vinna var klockren och sprang rakt ut utan att störas från vittringen av de andra.

Efter första rundan la vi ut två områden och la till en markering som fick fungera som störning. Även nu var Vinna klockren. det var bara på ett skick som hon bytte dummy men det låg ju tre stycken bredvid varandra och hon har inte apporterat på det här sättet på länge nu så hon var lite sugen. Duktig stumpa!

Vi avslutade träningen men en promenad när Tobbe och Kajsa åkt. Då gick vi efter den oplogade vägen vid vindkraftverken. Esset röjde som vanligt stort men kom väldigt bra på inkallning. Hon har varit såå duktig i helgen!

Åkte hem och värmde mig med lite lunch, en snabb sväng på affärer och sedan en kort promenad på kvällen innan middag som idag var Pulled chicken sen var den här helgen över. usch vad fort det går!

Inga kommentarer: