lördag, november 23, 2019

Utställning och restaurangbesök

Skön morgon trots att jag idag skulle iväg på utställning. Den började klockan 10 och Esset skulle in som sista hund i ena ringen. Hund nummer 71 så det var ingen idé att åka för tidigt. Uställningen var dessutom i Östanbräcks ridhus som vägen till utställningen tar ca 3 minuter att köra. Närmare kan man knappast få!

Efter en lugn och skön morgon samt en kort promenad så åkte jag till ridhuset klockan 12 för att Esset skulle i lugn och ro hinna finna sig till ro. Hon har aldrig tidigare varit i ett ridhus men det var inga problem förutom att hon blev superexalterad av alla människor och hundar. Hann vara på utställningen i 5 minuter då kräktes hon. Förmodligen av stress och stretande i kopplet. Lika glad var hon dock hela tiden.

Utställningen gick bra. Hon ställdes mot en annan tik i valpklass 2 och den här gången tyckte jag hon skötte sig bättre. Stod och sprang bra men blir lite överexalterad när hon ska kännas igenom och domaren ska titta på tänderna.


Hon slutade i alla fall som BIR valp med Hp och följande kritik:
”Feminin tik av trevlig modell. Fint skuret huvud. Bra hals och rygg. Bra kroppad och god längd i bröstkorgen. Bra benstomme, Välvinklad”. Fin pälskvalitet. Rör sig bra från sidan men med lite lösa armbågar. Härligt temperament!'

Även Görans och Zenithas flat valp slutade som BIR. Annas Lizzie blev BIR.
Efter utställningen åkte jag hem och gick en promenad med Vinna och Esset som sedan somnade så gott i vardagsrummet.

På kvällen hade vi date med Ida och Gösta och Kicki och Henrik. En trevlig middag på Miss Sara med supergod mat.

Inga kommentarer: