söndag, december 08, 2019

IKEA i snöstorm

Lugn morgon och sedan promenad genom byn. Även denna gången fick Esset gå i långlina och nu var hon riktigt riktigt duktig. På vägen hem kom en av grannarnas hundar lös för jag vet inte hur många gånger i ordningen. Jag försökte fånga in honom medan Henke fick ta tjejerna men de blir ju så exalterade och då han inte kortat upp kopplen så börjar ju de kaxa sig mot varan. Kaos men allt gick bra. Ägaren av hunden kom ut och har nu säkrat upp sin gård ytterligare så nu får vi hoppas att han inte kommer ut fler gånger.

Efter denna smått kaosartade promenad satte vi oss i bilen och åkte upp till Sundsvall. Var in p0å Eco för första gången och där man kan säkert handla fler gånger men nu skulle vi ha ett vitrinskåp så vi var mest fokuserade på det. Över till IKEA och gick genom butiken och köpte lite belysning till skåpet men också några andra smågrejer innan vi slutligen hämtade ut Vitrinskåpet och lastade in det i bilen.

Rastade hundarna innan vi åkte hem och nu hade det börjat snöa ordentligt så vi fick ta det lugnt i trafiken. Det var inga problem då det var skidskytte på radion om det var spännande värre så då håller mig sig pigg.

Väl hemma gick jag och rastade tjejerna på en promenad i skogen och längst med vägen. Henke satte ihop skåpet och jag lagade sedan mat och satte om blommor.

Efter maten så ställde vi in grejer och justerade hyllplanen vilket var svårare än vi trott så det tog ett tag innan vi var nöjda. Klockan hade då hunnit bli 23:00 så det var bara att krypa ner till säng. När vi släppte ut hundarna för sista gången så kom Vinna in efter ett tag. Esset däremot kom inte så till sist fick vi ropa på henne. Inte heller nu kom hon så vi fick klä på oss och gå ut och leta. Då hade den lilla rackaren lyckas krypa ut genom stängslet där det var trasigt på ett ställa. Rackarns hund men hon var duktig som kom när vi ropade även om hon inte lyckades ta sig tillbaka in genom staketet.

Inga kommentarer: