fredag, december 06, 2019

Träning i totohallen

Arbetade som vanligt på dan och gick en skogspromenad med tjejerna på lunchen.

Direkt efter jobbet så åkte jag till totohallen. Jag har ju inte hunnit dit nått i veckan så tänkte att hundarna skulle uppskatta lite tankearbete. Jag var helt ensam i hallen men i restaurangen ovanför var det destomera aktivitet. Där skulle tydligen ett band spelas och det skulle vara fest så de möblerade och sound-checkade.

Eftersom samma restaurang skulle leverera catering till en annan lokal och hissen går genom totohallen så var det även en del spring i dörren. Esset ville sååå gärna träffa personalen…

Träningen då? Jo det gick väldigt fint!!!

Esset:

Fotgående med hjälp av speglar så att man ser positionen bra

Sitt, stanna kvar då jag går ut precis som en inkallning. Tanken från början var att testa inkallning lite mera tävlingsmässigt men det visade sig att det förstod hon direkt så när jag vände mig om och stod så kom hon utan att jag gett kommando. Fick gå tillbaka och efter ett tag började hon köra inkallning med läggande också så då beslutade jag mig för att bara träna på att gå iväg, ställa upp mig och sedan gå tillbaka. Kort avstånd inledningsvis och sedan ökade jag så att jag stod på hela sträckan innan det hela var klart.

Stoppsignal med pipa: Funkade fint men körde bara korta avstånd då hon var riktad mot mig

“Passivitet” genom fotgående med dummykast utan att få hämta något. Hade först med båda tjejerna och sedan en och en.

Apportering/dirigeringsskick med fotgående. Jag la ut en dummy tillsammans med Esset gående fot. Gick sedan åt motsatta hållet med henne vid min sida. La ut en till dummy i andra änden av lokalen. Vände sedan upp mot den första och skickade. Väldigt duktig var hon!

Vinna:

Fotgående mha speglarna. Hon tycker verkligen detta är skitskoj nu. Duktig är hon! Nötte lite backa för då vill hon gärna vika ut eller till och med vända sig så det kör jag längs med en vägg.

Snabba ställande och sättande: Ställandena går bra men oj vad omöjlig hon var när det gällde sättandena. Stod hela tiden så fick nöta en hel del innan de genomfördes som jag ville.

“Passivitet” genom fotgående med dummykast utan att få hämta något. Hade först med båda tjejerna och sedan en och en.

Stadga i stå: Nu har hon verkligen fattat detta och står som förstenad trots att jag går förbi och ställer mig bakom henne.

Apportering/dirigering. Blir väldigt basic när man är inne men raka skick växlat med stopp och sidoskick blev det i alla fall.

Trots att jag var själv i hallen så tränade jag i hela 1,5 timma. Himla skönt kändes det!

När jag kom hem hade Henke förberett middagen men först blev det lite glögg och pepparkaka. Till middag sedan blev det plockmat med avokado och räkor, parmainlindad sparris, spenat och fetaknyten, knyten med tapenade, tigerräkor mm.

Inga kommentarer: