söndag, december 01, 2019

Sabaton cruise

Uppstigning klockan 8 för frukost, dusch och sedan iväg till Lasse och Birgitta för att lämna Esset och bilen till dem. Lasse skjutsade sedan ner oss till tågstationen där bussen mot Tallink Silja mot Tallin skulle avgå. Där träffade vi även Marie och Stefan och Lasse och Anki. Kul att det var fler som vi kände som skulle åka med.

Bussresan ner gick smidigt och det var en riktigt skojfrisk chaufför som körde. Det var lite spännande att gå på båten då Lasse inte hade något pass med sig och det är ett krav när man åker båt. Turligt nog lyckades det bra och han kom med ombord.

Vi checkade in i vår hytt och sedan gick vi och käkade eftersom vi hade buffé bokat och fått första sittningen. Tyvärr var det första helgen med julbord så det var bara att hugga i. Ingen vidare mat och väldigt ånga köer men ändå åt man så att man höll på att storkna. Direkt efter detta gick Henke och köpte årets Sabaton cruise tröja och sedan gick vi till taxfreen och köpte lite smått och gått.

Efter detta var det fullt ös resten av kvällen. Satt vi inte inne hos Lasse och Anki så var vi framför scen eller i baren. Trevlig kväll man kände bara en kort stund av att vi var på vattnet annars var det lugn sjögång.
 





Vi hamnade bredvid en strulig fyllskalle som muckade med Henke hela tiden. När en vakt passerade påtalade jag att de skulle hålla ögonen på denna person. Så blev det också och efter två tillsägelser så åkte han ut. Han kom tillbaka efter en halvtimma men skötte sig inte heller nu så han åkte ut både en andra och en tredje gång. Efter att ha kommit tillbaka och stökat ytterligare försvann han helt från dansgolvet och jag såg honom inte förrän dagen efter då han åter hamnade bredvid oss. Dock betydligt nyktrare och denna gången skötte han sig helt...

Vi kom i säng vid 01:00-tiden så det blev en rätt lagom kväll…. eller egentligen var det ju en lång dag då partyt startade redan på bussen.

Lite rapporter från hundvakterna fick vi också och allt gick så bra….


Inga kommentarer: