tisdag, december 17, 2019

Sista tototräningen före jul

Fyra dagar kvar att arbeta i år. Idag hade jag fått tid för in- och utvändig tvätt av bilen så det blev lite meck med hundarna idag. Först åkte jag till jobbet som vanligt kl. 7 och lastade då ur hundburen. Åkte sedan till biltvätten och lämnade in bilen. Mötte upp Henke där så att jag fick hans bil. Åkte tillbaka till jobbet och hann jobba några timmar innan det var dags att åka å hämta bilen. Hämtade först upp Henke så han fick tillbaka sin bil. Perfekt biltvättsväder då det är minusgrader och inget slask på vägarna.

På lunchen blev det en skogspromenad och efter lunch packade jag alla 73 gäddorna och åkte till Iggesund med tre stora flyttkartonger fulla med frysta gäddor. Blev ett litet träningspass då det nog vägde runt 80 kg. Nu håller vi tummarna för att de kommer fram under morgondagen och att de inte glöms bort då de ska förvaras i lastbil över natten för att hållas kalla.

Innan jag åkte från jobbet värmde jag glögg och fyllde en termos. Hade också lussbullar med mig och kaffe. Fika är inte att förringa på hundträningen.

Blev en bra träning från kl 17:30 till  20:00 men då hann vi ju sitta ner och mysa och prata också. Hundarna fick lite blandad träning, både lydnad och apportering. Mycket lös gå vid sidan för Esset trots att de andra kastade dummiesar som olika hundar sprang på. Jag är mycket imponerad för hon höll sig vid sidan hela tiden. Vinna har bara ögon för mig så det var inga som helst problem för henne.

När jag kom hem hade Henke dammsugit och gjort middag. Tog också fram dukar som ska strykas och röjde bort lite grejer men orkade inte fixa nått övrigt ikväll. En maskin tvätt blev i alla fall körd.

Inga kommentarer: