lördag, september 12, 2020

En riktig hunddag

 Henke åkte iväg för att hjälpa Johan och Johanna att flytta från Torsåker till Näsviken. Hade hade lånat 2 släp så Johan kom och hämtade det ena och Henke körde det andra ner till Torsåker. Ytterligare två bilar med stora släp var med och totalt var de 9 personer som bar och packade. 

Jag tog en lugn morgon, kollade lite tv, dator och annat på morgonen och åt en lång frukost med varma smörgåsar.

Klockan 12:30 gick jag en kortis med hundarna och åkte sedan ut i skogen och gick ytterligare en promenad med tjejerna för att plocka lite kantareller. Det blev betoning på lite...

Åkte sedan upp till skjutbanan och körde lite vilt med Esset fram tills Anna, Delta och Hugo kom klockan 14. Då blodade vi ett spår till Delta och sedan fick Esset köra lite markeringar och ett sök med vilt och sedan fick även Vinna göra det. Tyvärr ännu en bakslag då hon började slita sönder anden. J-la skithund på den biten. Tänk att vi aldrig har lyckats komma till rätta med detta. Så synd med en hund som är så spontan och har så fina grepp på allt vilt.

Esset

















Vinna




Delta körde sedan också ett viltsök och det funkade alldeles utmärkt. 







Under tiden låg Vinna passiv tillsammans med Hugo som tog så väl hand om henne.






Delta gicks sedan sitt viltspår och även det gick alldeles utmärkt och sedan när Anna åkt så la jag ut tre långa dirigeringar. Tog sedan ut bägge tjejerna som fick turas om att springa till de olika platserna. När jag plockade in snittslarna blev det lite stoppsignalsträning med Esset.

Kom inte hem förrän 16:30 och åkte som sagt ut klockan 12:30 så idag har verkligen hundarna blivit aktiverade. 

Blev en sen lunch, lite fix med foton och sedan när Henke kom hem så blev det en tur till Håsta för att lämna tillbaka släpvagnen och sedan blev det en snabb handling då vi blev sugna på plockmat till middag och jag behövde lite matsäck till morgondagens aktiviteter.

Sen middag, trötta människor och hundar och dessutom väntar en tidig morgon så det blev extremt lugnt. 

Inga kommentarer: