onsdag, november 02, 2022

Koll av fot och Nytt lås

Sov som en kratta i natt, förmodligen för att jag somnade och sov två timmar i soffan. Gissar att jag kommer att bli ordentligt trött i eftermiddag/kväll.

Då jag sedan jag var på Gotland haft ont i ena hälen så misstänkte jag att jag antingen har uttrampad hälkudde eller hälsporre. Hade därför bokat tid på Axis för att kolla upp detta samt få tips på åtgärd. Redan 07:30 träffade jag Bengt Norman som direkt konstaterade att jag inte hade hälsporre utan att jag trampat ut hälkudden. Uppstod förmodligen på Gotland då jag hade mina Meindel-kängor hela dagarna och dessutom i stort sett bara stod. Kängorna är hårda och när jag stod lände så belastade jag hälen för mycket. Lösningen? Nya bättre skor (beställdes i måndags), mjukt inlägg i vardagsskorna för att avlasta hälen och gärna löpning lite mera på tå vilket jag ju gjorde i tisdags. Skönt att veta att detta är nått övergående och inte nått jag kommer att behöva dras med...

Idag satt jag hemma och jobbade så det blev en lite längre lunchpromenad än vanligt och dessutom kom en låsfirma som skulle montera vårt Yale Doorman. Perfekt att man kan sitta hemma och jobbade när sånt ska fixas. Så skönt att slippa ta med nyckel framförallt på sommaren när man inte har like mycket kläder på sig. Är ju alltid så mycket annat som ska med...


På eftermiddagen åkte jag inte för mina nya skor hade kommit. Ska bli spännande att se om det gör någon skillnad för hälen. Det är dessutom ett för mig nytt märke men jag har stora förhoppningar.

På kvällen när Henke kommit hem gick vi en promenad genom byn. Riktigt läskigt var det att gå idag då det förutom att vara mörkt var extremt dimmigt. Trots att man går vägen varje dag så kändes det som att man inte hade nån koll på vart man var då man på sin höjd såg ett par meter fram och åt sidan.

Till middag blev det en värmande Kantarellsoppa med bacon och vitlöksbröd

Inga kommentarer: