lördag, november 12, 2022

Utställning i Rättvik dag 1

Väldigt tidig morgon då klockan ringde klockan 05:00. Klädde oss och rastade hundarna och sedan åkte vi klockan 05:40. Skönt att det var så varmt, ingen risk för halka när termometern visar hela + 14 grader redan så här tidigt. Med oss i bilen hade vi kaffe och varsin macka med stekt ägg som vi käkade när det ljusnat och klockan hade blivit 07:30. 

Till Rättvik anlände vi redan klockan 08:10 och bar då in grejer i ridhuset innan vi rastade hundarna. Tollarna var först ut i ringen och domaren gillade verkligen stora hundar med mycket päls. Esset fick bra kritik men av någon anledning ett VG trots kritik med ordet "Utmärkt" fler gånger vilket är lite konstigt. Direkt efter att vi åkt ut på utställningen gjorde vi en liten utflykt till Springkällan. En plats där man på 1800-talet borrade efter olja. Man hittade inte så mycket olja men man påträffade en källåder med vatten vilket gör att det än idag sprutar vatten från hålet likt en fontän. 


Efter utflykten åkte vi till hotellet och checkade in samt åt lunch på Diner 45 som var hotellrestaurangen.

Mätte och belåtna åkte vi efter detta till Tällberg. Fint men lite kyligt väder men en uppfriskande promenad på ca 5 km i kuperad terräng.
Vid 15-tiden var vi tillbaka på hotellet för att slappa lite. Det har redan varit en lång dag.

Hundarna fick sova på hotellet medan vi gick ner och käkade middag på Visit Sjövillan som låg ett stenkast från hotellet nere vid Siljans strand och Långbryggan.

Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet och såg Sveriges EM handbollsmatch mot Norge. I halvleken gick jag ner till restaurangen och köpte med mig en milkshake. Tyvärr förlorade Sverige matchen....

Inga kommentarer: