lördag, september 28, 2024

Gåsjakt i Hög

 Ja uppstigning klockan 05:00 å det gick bra då jag ändå sovit rätt dåligt i natt.  Klädde mig och gav Esset mat sedan packade jag in grejer i bilen och åkte mot Hög. Fick vända en gång då jag kom på att jag glömt kaffet. Hur som, anlände till Högs kyrka klockan 05:45 och efter lite snack så åkte vi till platsen för jakten och började förbereda oss men först åkte jag bort med bilen.

När gämslena vad klädda i halm och bulvanerna utplacerade så kom gässen. Den här gången var det inge dimma. Först kom en ensam gås och den ramlade i backen.... efter det kom många och stora flockar i jämn takt. Tror att vi hamnade på runt 28 gäss på under två timmar.






När det blev väldigt fint väder och gässen inte flög lika mycket så gick jag och Esset samt en av skyttarna ut på ett eftersök då vi misstänkte att en, ev. två gäss seglat iväg lånt bort på andra sidan ett djupt dike till en åker. Esset visade på gåsen i diket men jag fick gå ner och hämta den. Det var branta kantar och diket var i alla fall 2-3 meter djup så hon skulle inte ha orkat få upp den. Vi sökte sedan av ett stort område men hittade inte någon mera gås. Däremot såg vi två rådjur som gick och betade. De skräms uppenbarligen inte av 5 skyttar som pangar som tusan....

Här kommer Chalies bilder från morgonen....










På vägen hem från jakten stannade jag till på Kjelles och köpte en blomlåda och lite blommor. som jag fixade när jag kom hem och sen la jag in trädgårdsdynorna i garaget för säsongen samt tog bort vissnade rabarber mm. Frös in en gås och tränade lite med en kanadagås men sen gick vi in och käkade frukost. Efter det så såg jag 1,5 avsnitt av en serie som jag börjat se men sen somnade jag en timma.

Efter det så blev det en promenad genom byn och lite i skogen innan jag åkte och handlade. När jag kom hem så kom Henke strax efteråt.

Till middag blev det stekt oxfilé och hasselbaxpotatis och ett glas rött. Blev efter det en tidig kväll efter lite tv-titt.

Inga kommentarer: