söndag, september 15, 2024

TJP Trondheim dag 2 + hemresa

Även idag hade vi i elitklass sovmorgon men man vaknar ju ändå vid 8-tiden. Packade ihop, gav Esset mat och gick sedan en promenad innan frukost och även idag var vi klara vid 10-tiden så vi åkte till provplatsen efter att vi packat bilarna.

När vi kom till provplatsen vid 10:30 tiden var det fortgarande hundar i BK som startade så efter att ha sett ett par stycket tog jag Esset på en promenad innan prisutdelningen för BK. 

Såg sedan AK och tog sedan Esset på ytterligare en kort promenad medans de la om provet till EKL men Esset fick vara i bilen medan jag fick höra provupplägget eftersom jag var första startande. 

Dagens prov var enligt följande:

Ansmygning ner till gömsle.

Tolling och passivitet och sedan en dubbelmarkering på vatten med två olika skyttar och två olika kastare. Esset hämtade in dem, den andra med en liten stöttning.

Efter detta gick man till ett mycket tungt sök där alla 6 skulle in. Hon fick hyffsat snabbt in de fyra, femte tog lite tid och på den sjätte så fick jag skicka om några gånger då hon inte hittade den men till sist kom även den in. Då väntade en vattendirigering genom området för vattenmarkeringarna och efter kanten låg vettar. 

Den löste hon fint liksom den avslutade landmarkeringen som fick kastas om då den fastnade i ett träd men även det gick om.

Är jättenöjd med allt, Söket var utmanande men även det klarade hon av och vi skulle gå till pris. Jag räknade kallt med ett VG. 

Efter detta så startade Tina och Triac. Även han fick problem med söket och den sista kom till sist inte in. Även vattendirigeringen blev strulig och den avslutade landmarkeringen kom inte in.

Vid prisutdelningen visade det sig att vi fått ett good vilket jag faktiskt är lite besviken över. Hon klarade allt jättebra och kämpade fint med söket som också kom in i sin helhet och ändå bara ett good. Ja ja, det var excellent jag eftersträvade och där kanske vi inte var idag.

Efter prisutdeningen sa jag hej då till alla och började resan hemåt. Ville köra så långt som möjligt innan det blev mörkt men när det blev mörkt kände jag att jag inte var så trött att jag behövde stanna så jag körde hela vägen hem och anlände hemma kl. 23:30.

Lastade ur bilen, gav Esset mat och tog själv en kopp te och några skorpor innan vi kröp till kojs vid 01-tiden. Skönt att veta att jag är ledig i morgon....

Inga kommentarer: