lördag, september 14, 2024

TJP Trondheim dag 1

 Sov lite sisådär i natt vilket jag ofta gör första natten men vilade i alla fall många timmar eftersom jag kom i säng i tid och kunde ligga till 8-tiden. Gav Esset mat medan jag klädde mig och sedan blev det en promenad innan frukost för egen del. Tina och Håkan var kvar "hemma" medan Johanna som är provledare åkte tidigt liksom Hege som skulle starta i BK (nkl). Vi hade samling klockan 12 men vi var på plats och tittade från kl. 10. Hann se de två sista hundarna i BK och bägge hundarna i AK (ökl). Man kan inte klaga på fikat i skogen....



Rutona lades om inför varje klass men ny plats vilket tog tid. Elitklass kom inte i gång förrän vid 16-tiden

Provet var mycket utmanande. Ansmygning och tolling vid ett gömsla när det gick ett skott som var ett bomskott. Vidare ansmygning till nytt gömsle med ny tolling där det gick ett skott mitt under tollingen  med kast ut på vattnet vänster om gömslet. Nytt skott och landmarkering upp mot land från en höjd. När första markeringen hämtats nytt skott och en ly vattenmarkering. När tredje markeringen var inhämtad blev det ett nytt skott mot en lång vattendirigeringen diagonalt över vattnet till andra sidan ca 100m lång. Dessutom låg söket i vattnet och på land på det området dom man skulle dirigera förbi.

Efter detta skulle man skicka på söket. När tre hade kommit in gick ett skott för en nästan 100m lång landdirigering genom området där landmarkeringen tidigare gått. Innan provet var slut skulle 2-3 ytterligare apporter in från söket. 

Således ett mycket avancerat prov med både klurigheter och maximala avstånd trots ganska tuff terräng.

Håkan och Ipa började. Blev en del misstag så provet blev inte riktigt som tänkt men de genomförde alla momenten och klarade att få in både dirigeringarna, markeringarna och söket. Såg mycket bra ut!

Tina och Triac hann jag bara se lite ifrån eftersom det var ganska långt att gå för att hämta hund. De hade haft svårt för landdirigeringen och söket vilket resulterade i ett NS.

Det blev lite samma för Esset men vi missade vattendirigeringen och kom tillsist in i söket och tog en därifrån istället. Markeringarna gjorde hon däremot kanon och landdirigeringen kom in efter en del dirigerande. Söket gjorde hon väldigt stort och då kom även dirigeringen in från andra sidan. Hon var också lång ut på en myr men tyvärr kom inte sista dummiesen in så det blev ett NS även för oss. 

Håkan och Ipa belönades med ett excellent vilket innebar att de därigenom nu även är Norsk tollingjaktprovschampion.

Elitprovet tog en timma per hund så dagen var klar först strax efter klockan 19. Vi ringde då och beställde pizza som vi åt hemma hos Johanna å såklart firade vi att Ipa nu även är N(T)JCH, den andra i Norge. Tina har den första....

Inga kommentarer: