lördag, april 09, 2011

Nordiska tollargänget dag 1

Började tidigt tidigt på morgonen idag. Packade det sista, matade hundarna, Gjorde lunch, åt frukost och rastade hundarna sedan bar det av mot Enköping 20 minuter senare än det var tänkt. Ambitionen hade varit att komma iväg till kl.6 för då skulle jag ha 2,5 timmar på mig innan jag skulle möte upp Tjohanna vid MC Donalds i Enköping. Det var 15 minuter sen jag blev i slutändan men vi hann hyffsat i tid till Anita i alla fall.

Det var ÄNTLIGEN dax för oss i Nordiska tollargänget att träffas för en hel helg med hundträninng. Denna gång var vi 6 ekipage, förutom jag och Humla var det Marie med Crille, JJohanna med Jing, Elisabeth med Lynx, Marja-Liisa med Rasa och Tjohanna med Toppen. Vi blev riktigt bortskämda denna gång då vi var färre än vanligt men hade en extra medhjälpare hela helgen i form av Jörgen Norrblom.

Lördagen inleddes med en genomgång inomhus där vi gick igenom dagens upplägg utifrån våra önskemål som vi rapporterat in sedan tididare. Väl ute i skogen startade vi med de obligatoriska kontaktövningarna i form av fotgående på linje. Vi gick fot sicksack mellan varandra, lämna hundarna så att förarna fick gå sicksack mellan hundarna osv.. Allt för att få hundarna i rätt sinnesstämning.

Efter detta delades vi upp i två grupper, en grupp tränade på attt gå efter skytt med Jörgen där man själv valde hur mycket störning som skulle läggas på. Jörgen hade dessutom preparerat banan med lite vilt här och där. Humla fick under promenaden både skott, kast (enkel och dubbelmarkeringar) och dålda linjetag efter att det skjutits och kastats åt annat håll först. Humla skötte sig genomgående helt perfekt i alla avseende.

Den andra gruppen var tillsammans med Anita som hade 3 stationer, markering, linjetag och sök med 4 vilt. Hund nummer ett hämtade markeringen medan de andra var passiva, hund nummer två hämtade söket och hund nummer tre gjorde linjetaget å så roterade vi så alla fick göra alla stationer.

På dessa stationer strulade Humla på den första markeringsstationen där hon varken plockade kråkan eller duvan utan stannade och kollade på mig. Fick ryta i till henne och sedan gick det något bättre på söket men hon tvekade på truten men övriga vilt gick bra. Dirrigeringen var inget problem...

Vi förflyttade oss sedan längre in i skogen där vi fortsatte med en markeringsövning där man själv valde svårighetsgraden. Jag valde att låta Humla ta en dubbelmarkering på linje där jag hoppades att de skulle vara så svårt att hon skulle få söka lite men det blev inget sök utan hon skötte sig riktigt bra även här och tog markeringarna utan problem.

Vi hann med ytterligare en markeringsövning med dold kastare, dolt nedslag där hundarna dessutom skulle passera en rotvälta på vägen fram. Även denna övning gick bra även om Humla pep lite innan skicket. Övriga hundar var rätt trötta vid det här laget så det blev en hel del strul så det var tur att det var dags att avsluta dagen. Det kändes att hundarna var lite ringrostiga efter en lång vinter men OJ vad skoj det var att komma ut i skogen och träna på barmark igen, det var ju 6 månader sedan sist!!!









Efter träningen åkte vi till det hus som Tjohanna hade hittat och åt oss och som vi hyrt över denna helg. Ett hus som låg bara 2,5 km från Anitas hem och dessutom väldigt fint läger alldeles vid Mälarens strand. Nu hann vi i och för sig inte vara ute nått men perfekt för vårt syfte var det. Tjohanna hade dessutom fixat middag till oss alla inklusive Jörgen och Anita. Utroligt goda Biffar med fetaost och soltorkade tomater och till detta serverades ugnsgrattinerade potatishalvor och morots- och äppeltzatziki samt en tomat och fetaostsallad. MUMS!!! och tack snälla Johanna för helt suveränt god mat. Under kvällen hann vi tömma 4 flaskor skumpa också för som vanligt fanns det en hel del att skåla för.

Jag och JJohanna höll ställningen fram till midnatt men då var det hög tid att krypa till kojs

Inga kommentarer: